Zo creëert u de beste toiletervaring

Het kleinste kamertje van ons huis krijgt vaak niet de aandacht die het verdient. We vinden het niet zo belangrijk, of vinden lastig om zo’n kleine ruimte leuk en praktisch tegelijk in te richten. Zonde! Want toch is het de moeite waard om juist van deze plek een fijne ruimte te maken. U, en uw gasten brengen er tenslotte stiekem toch een groot deel van de tijd door. Hoe u de beste toiletervaring creëert? Dat leest u hier!

Ruimte in dat kleine kamertje

Het eerste obstakel dat ons ervan weerhoudt van het toilet een leuke plek te maken is simpelweg de beperkte ruimte. Ja, het slim inrichten van een kleine ruimte vraagt om een dosis creativiteit. Toch zijn er voldoende slimmigheden toe te passen om dit kamertje niet nog kleiner te maken dan hij al is. Kies daarom voor ‘zwevende meubels’ zoals een (rimfree) wandtoilet, een hangende wasbak en hang ook de wc-borstel aan de muur. Kies voor een inbouwtoilethouder of plaats de wc-rollen in een in de muur verwerkt nisje. Kortom, plaats zo weinig mogelijk op de grond en de ruimte oogt een stuk ruimer. Bijkomend voordeel: handig met schoonmaken!

Tegeltjes, wanden en kleuren

Het kleurgebruik in uw toiletruimte is natuurlijk heel persoonlijk. We weten allemaal dat het gebruik van donkere kleuren de ruimte kleiner maakt, maar knus is het wel. Lichte kleuren maken de ruimte groter, maar kunnen ook wat koud doen aanvoelen. Wilt u een beetje van beiden? Kies dan voor muurbetegeling of muurverf in een kleurtje tót ongeveer 120 cm.  Of kies voor een zwarte toiletpot, wasbak of kranen. Te spannend voor u? Kies dan voor wit sanitair en rustig kleurgebruik en maak van de vloer een echte eye-catcher. Een trend op dit moment zijn opvallende, contrastrijke vloertegels in allerlei kleuren en patronen. Dergelijke tegels kunnen aan de prijs zijn. Echter, een bijkomend voordeel van een kleine ruimte is dat u er niet veel van nodig heeft!

Verlichting

Een van de grootste sfeerbepalers in een ruimte is verlichting. Zeker op de wc geldt dat zo. Want wat is nu vervelender dan midden in de nacht geconfronteerd te worden met fel licht? Zorg dus voor sfeervolle verlichting die plezierig is voor de ogen. U kunt natuurlijk kiezen voor een mooie hanglamp of spotjes. Maar een echte trend op het gebied van toiletverlichting is indirecte verlichting. Zoals de naam al zegt wordt de verlichting achter een (plafond)plaat of spiegel verwerkt. Andere accenten in de ruimte worden hierdoor mooi geaccentueerd en uw toiletruimte wordt een oase van rust.

Gezellig aankleden

Het leuke aan het toilet is dat u er helemaal los kunt gaan. Waar u dat in de woonkamer misschien nog niet durft, voelt die drempel hier toch lager. Houdt u van een persoonlijke touch? Hang dan fotootjes, spreuken of andere persoonlijke dingen op aan een leuk wandrek. Of ga voor (eigen) schilderkunst aan de muur. Ook zien we steeds vaker planten in de wc. Een tikkeltje (of veel!) groen is dan ook nooit verkeerd. Bloemen en planten zijn echte sfeermakers en ook nog eens goed voor de luchtzuivering. En als u ook dit op een ruimtebesparende manier wilt doen: ga dan voor een groenwand of kies een mooie hangpant. En last but not least: geurkaarsjes, voor het oog én de neus!

Meer inspiratie opdoen? Bekijk onze Grando Pinterest-pagina. Graag helpen wij u bij het realiseren van uw keuken- en/of badkamer dromen. Kom eens langs bij een van onze vestigingen. Onze adviseurs helpen u graag.