Zo kiest u kleuren voor de nieuwe keuken

Sommigen vinden het gewaagd, voor anderen is het zelfs een stap te ver: kleur in de keuken. Het kan uw keuken maken of breken. Overweegt u kleur toe te voegen? Neem dan de tijd om een weloverwogen beslissing te nemen. In deze blog geven we 4 tips om de juiste kleur en kleurcombinaties te kiezen voor uw keuken.

Houd rekening met de inrichting van de rest van het huis

Voor u begint, is het belangrijk uzelf een kader mee te geven. Een van die kaders heeft te maken met de inrichting van de rest van het huis. Moet de keuken daarop aansluiten, zodat het interieur wordt doorgetrokken? Of wilt u een keuken met een geheel eigen identiteit?

Extra tip: Mocht u een open of halfopen keuken hebben, neem dan het interieur van de rest van het huis mee in uw keuze.

Houd rekening met de grootte van uw keuken

Ook de grootte van uw keuken is van belang voor de keuze van een nieuwe keukenkleur. Donkere kleuren maken uw keuken optisch kleiner. En dat is niet wat u wil, zeker niet als u een kleine keuken heeft. Ben daarom extra voorzichtig met donkere kleuren.

Een beetje of juist heel veel kleur?

Kleur aan uw keuken toevoegen kan op meerdere manieren. De meeste veilige optie is om één opvallende kleur te combineren met een neutrale tint, zoals wit of zwart. Deze tinten zijn met alle kleuren te combineren en geven een rustig, maar toch stijlvol effect.

Het is ook mogelijk om uw keuken volledig in één kleur te verven. Door met verschillende tinten van de hoofdkleur te spelen creëer je een strak en oogstrelend geheel.

Wilt u nog een stapje verder gaan? Combineer dan opvallende kleuren bij elkaar. Gebruik in dat geval een kleurencirkel, een cirkel waarin kleuren gerangschikt zijn. Kleuren die dicht bij elkaar liggen versterken elkaar en zorgen voor eigenzinnig karakter voor uw keuken. Zoals turquoise en groen of geel en oranje.

Welke kleur past bij mij?

Maar dan blijft de vraag: welke kleur past bij mij? Om die vraag te beantwoorden, is uw kleurassociatie belangrijk. Groen staat vaak voor de natuur, geel voor de zon en blauw sereniteit. Ga na welke kleur bij u en uw persoonlijkheid past. En bij de identiteit die u voor ogen hebt voor de keuken. Zo komt u tot de perfecte kleurkeuze.

Wilt u meer weten of het gebruik van kleur in uw keuken?

Laat u tijdens een showroomgesprek inspireren door alle mogelijkheden binnen kleur binnen de keuken voor uw grepen, materialen en muren.

 

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Persoonlijk advies