Zo neem je je keuken mee in de kerstsfeer

It’s the most wonderful time.. of the year! Kerst komt eraan. En dat betekent dat de kerstboom, de kerstverlichting en alle andere kerst accessoires van zolder gehaald kunnen worden. Binnen no time is jouw huis helemaal in de kerstsfeer. Maar hoe zit dat met de keuken? Die wordt vaak overgeslagen. En dat is zonde! We geven je 4 tips om ook de keuken hét kerstgevoel te geven.

1. Voeg groen toe

Oh dennenboom, oh dennenboom. Wat zijn je takken wonderschoon! De dennenboom en Kerst zijn twee handen op één buik. Niet alleen omdat de kerstboom een dennenboom is, maar ook omdat bijvoorbeeld kransen van dennentakken worden gemaakt. Je kan er dus niet omheen: de den zorgt voor een echt kerstgevoel. Voeg daarom groen toe aan je keuken. Hang een krans aan je afzuigkap of zet een klein kerstboompje in de hoek van het aanrecht. Hallo extra kleur, en hallo kerstgevoel!

2. Kerstballen en kerstkaarten

Zeg je kerst, dan zeg je kerstballen. Ze hangen meestal in de boom, maar kunnen ook prima als decoratie op plankjes, de eettafel of de vensterbank dienen. Dat geeft toch wat extra sfeer. Dat geldt overigens ook voor kerstkaarten. Hang de lieve wensen van familie en vrienden aan een draadje door de keuken of zet ze op een rijtje op de afzuigkap. Dat maakt jouw keuken extra kerstig.

3. Ruik de kerst

De keuken is natuurlijk dé ruimte waar het altijd lekker ruikt. De geur van vers brood, de geur van een lekker diner. En tijdens Kerst: de geur van Kerst! Met een geurkaars of reukzakje ruik je het gevoel van Kerst. Heerlijk! Wat die geur dan precies inhoudt, is lastig te zeggen; dat is voor iedereen anders. Maar we hebben wel een tip: kruiden met nootmuskaat. Wedden dat die geur jou helemaal in de winterse stemming brengt?

4. Laat je creativiteit gaan

Er zijn talloze manieren om jouw keuken onder te dompelen in de kerstsfeer. Maar de allerleukste kerst accessoires zijn de accessoires die je zelf hebt gemaakt. Een tafelkleedje, kaarsen, een kerststukje. Waar kies jij voor?

 

Klaar voor Kerst?
Met deze tips weten we zeker dat het jou lukt je keuken hét kerstgevoel te geven. Dan rest ons te zeggen: fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar