Fronten

Bij Grando heb je een zee aan mogelijkheden, ook in fronten. We helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Jouw keuze heeft invloed op de stijl, levensduur en prijs. Maar ook op onderhoud. Hieronder vind je al enige uitleg over de verschillende materialen. In de showroom helpen wij je graag verder en laten we je kennismaken met de materialen.

Melamine

Een front van melamine dankt zijn naam aan de toplaag. Een vezelplaat is aan de voor- en achterkant voorzien van een toplaag en rondom afgewerkt met een laser-afkanting. Er zijn vele varianten mogelijk, in zowel uni kleuren als houtrepro’s. De houtrepro’s zijn niet van echt te onderscheiden. Melamine fronten hebben een aantrekkelijke prijs en zijn onderhoudsarm. 

Kunststof ommanteld

Bij een kunststof ommantelde front is de kern gemaakt van MDF. Doormiddel van vacuüm worden de zijden van de plaat ommanteld met kunststof. Kaders en profielen in MDF frezen is een makkie, dus er zijn vele varianten en kleuren beschikbaar om uit te kiezen.  

Hoogglans kunststof

Een hoogglans kunststof front heeft een vlakke MDF basis als kern, zonder enige oneffenheden. Een hoogglans toplaag wordt aan de plaat toegevoegd en afgewerkt met een laserkantenband. Er zijn vele toplaag kleuren mogelijk en het is gemakkelijk in onderhoud.

Ultra mat kunststof

Een ultra matte kunststof front heeft een vlakke MDF basis als kern, zonder enige oneffenheden. Een ‘stoft touch’ toplaag wordt aan de plaat toegevoegd en afgewerkt met laserkantenband. De matte toplaag voelt fluweelzacht aan en is extreem mat. Er zijn vele toplaag kleuren mogelijk en door de toplaag is het ook gemakkelijk in onderhoud. Bij Ultra Mat Kunststof heb je ook de uitvoering “Anti Finger Print”. Deze uitvoering maakt helemaal geen vingerafdrukken.

Gelakt MDF

De gelakte fronten hebben een MDF kern en wordt voorzien van lakdragende toplaag. Hierover wordt een duurzame zijdeglanslak of een structuurlak aangebracht. MDF kan je in vele profielen en kaders frezen dus zijn er verschillende vormen beschikbaar in ontelbare kleuren.

Hoogglans lak

Een hoogglans keuken ziet er niet alleen luxe uit, maar is ook pure luxe. Op een basis van MDF wordt een lak-dragende toplaag aangebracht die wordt afgelakt met een duurzame hoogglans lak. De keuze in kleuren is enorm, dus er zit altijd wel een perfecte tint bij.

Houtfineer

Een houten keuken geeft een warme uitstraling. Maar massief hout heeft ook een paar nadelen waardoor een houtfineer keukenfront een betere optie kan zijn. Een MDF kern wordt voorzien van een dikke laag houtfineer. Dit kan een vlakke laag zijn of in verschillende patronen zoals lijnen, een kader of houttekeningen. De toplaag wordt gebeitst en is in verschillende tinten beschikbaar.  

Massief hout

Er zijn 2 soorten massieve keukenfronten; één met een gefineerde binnen paneel en een dikke echte hout laag of een helemaal massieve front met RVS ankers verwerkt aan de achterzijde. Beide oplossingen zijn er om het natuurlijke werken van het hout tegen te gaan waardoor de front kan gaan kromtrekken. Er kan gekozen worden uit fijn of grof hout in verschillende tinten olie of beits.

Wist je dat alle keukens bij Grando in vele kleuren en opstellingen uitgevoerd kunnen worden? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Kunnen wij je nog ergens mee helpen?

Kunnen wij je nog adviseren met betrekking tot het kiezen van een front? Wil je inspiratie opdoen? Kom eens langs in één van onze vestigingen of neem direct contact op en maak een afspraak met jouw Grando adviseur. We staan voor je klaar!  

Ik ben op zoek naar *
Wat voor afspraak wenst u? *

Let op!
Wij controleren z.s.m. of uw voorkeursdatum beschikbaar is. U wordt gebeld voor het vastleggen van een definitieve afspraak.

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.