Keukentrends

De keukentrends veranderen door de jaren heen en ook voor dit jaar staan er weer een aantal mooie trends klaar. We blikken alvast vooruit op de musthaves in keukenland. Deze trends mogen dit jaar dus écht niet in uw keuken ontbreken!

Trend 1: kies voor natuurlijke materialen

Net zoals vorig jaar zien we natuurlijke materialen steeds vaker in de keuken terug. Zo ook komend jaar. Bij deze materialen kunt u denken aan hout en marmer, maar ook planten komen steeds vaker voorbij. Van de keukenkastjes tot het werkblad: natuurlijke materialen genieten steeds vaker de voorkeur.

Trend 2: dag lichte kleuren, hallo donkere kleuren!

Waar vroeger een witte keuken de standaard was, zien we in de jaren ‘10 steeds vaker donkere elementen terug. De keukenkastjes in een keuken, maar ook werkbladen en apparatuur zijn steeds vaker donker van kleur. Het mooie hieraan? De luxe, classy uitstraling! Daarnaast is donker perfect te combineren met veel verschillende interieurs.

Trend 3: wees creatief met licht

Anno 2021 zien we steeds vaker creaties met lichtsnoeren en lampjes terug boven het keukeneiland. En dat is niet alles op lichtgebied. Ook wordt er steeds vaker met licht gespeeld om zo diepte te creëren in de keuken. Door licht op bepaalde plekken in kasten te plaatsen creëert u daarnaast een speels effect.

Trend 4: futuristisch is het antwoord!

De apparatuur wordt met het jaar futuristischer. Sommige apparaten kunt u zelfs via uw telefoon bedienen. Laat de oven bijvoorbeeld voorverwarmen terwijl u onderweg bent naar huis! Ook bestaan er tegenwoordig kookplaten met een geïntegreerd kookboek dat u bedient met touchscreen.

Meer inspiratie nodig?

Welke voorspelde woontrend wilt u graag in uw keuken terugzien? Laat u adviseren door onze keukenspecialisten in één van onze vestigingen.