Genoeg keuze uit diverse kookplaten
Genoeg keuze uit diverse kookplaten

Kookplaten

Koken, stomen, wokken of grillen: de perfecte maaltijd bereidt u natuurlijk op een kookplaat waar u gemakkelijk mee uit de voeten kunt. Met de nieuwste technische snufjes kunt u uw kookkunsten dan ook nóg verder ontwikkelen. Kookt u het liefste op traditioneel gas, kiest u voor inductie of gaat u uiteindelijk toch voor een elektrische kookplaat? En natuurlijk wil het oog ook wat: dat keukenapparatuur steeds mooier wordt, kan dan ook geen kwaad. Op deze pagina laten wij u kennismaken met de verschillende soorten kookplaten, we benoemen de voor- en nadelen én gaan kort in op een van de nieuwste ontwikkelingen op kookplaat-gebied: de kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem!

Laat u goed informeren

Kies uit gas, inductie of elektrische kookplaten

Een keuken is geen keuken zonder kookplaat. Voordat u besluit om een nieuwe kookplaat aan te schaffen, is het raadzaam om u goed te laten informeren over de eigenschappen en functies die u belangrijk vindt. Grando laat u kiezen tussen diverse soorten: gas, elektrisch (keramisch) of inductie.

Meest populaire manier

Traditioneel koken op gaskookplaten

Een van de meest populaire manieren van koken is nog steeds koken op gas. De reden hiervoor is vooral dat het voor veel mensen een vertrouwde manier van koken is. Het grootste voordeel van gaskookplaten is dat deze gemakkelijk te regelen zijn. U draait de warmte in enkele seconden van hoog naar laag, waardoor uw pannen snel warm of weer koud worden. Bakken, grillen, koken en wokken: het kan allemaal en elke denkbare pan is op een gaskookplaat te gebruiken. Een nadeel ten opzichte van de inductie- of elektrische kookplaat is dat het schoonmaken van de gaspitten net wat meer werk vereist. Grando heeft een ruim assortiment gaskookplaten, van modellen met grillplaat en wokbrander tot afzonderlijke pitten die kunnen worden gemonteerd in een vuurvast aanrecht. Wij laten u kiezen uit diverse merken zoals Bauknecht, Whirlpool, Siemens, AEG, Miele en nog veel meer. Daarnaast selecteert u zelf het aantal gewenste pitten en kiest u uit andere opties. 

Volop inspiratie, voor elk budget.

Liever eerst vanuit thuis inspiratie opdoen? Bladert u dan ons Grando Inspiratie Magazine eens door. Wij zijn ervan overtuigd dat we voor iedereen een passende, betaalbare oplossing kunnen vinden. Niet voor niets beoordelen klanten ons met een uitstekend cijfer! Laat u ook overtuigen en lees wat klanten over ons te zeggen hebben. 

Koken zonder poespas op keramische kookplaten

Koken zonder poespas? Dat doet u op een keramische kookplaat. Keramisch koken is koken op elektriciteit: onder de glasplaat bevinden zich hittespiralen die zorgen voor opwarming. Ten opzichte van gas, maar ook vergeleken met inductie, kan het opwarmen en afkoelen van de plaat een poosje duren. Waar u een gaspit eenvoudig lager zet wanneer een gerecht te hard gaat, gaat dat bij een keramische kookplaat niet omdat deze simpelweg niet snel genoeg afkoelt. De pan eenvoudig over de glasplaat verschuiven kan uiteraard wel. Het grootste voordeel: eenmaal afgekoeld maakt u de plaat met minimale inspanning schoon. Bekijk hier de keramische kookplaten van Grando!

Snel en eenvoudig schoon

Snel koken op inductie kookplaten

Wie van snel - maar wel van de nieuwste technieken- houdt, kiest voor koken op inductie. Uw pannen worden via magnetische spoelen in de kookplaat direct verhit. De inductieplaat koelt na gebruik snel af, echter is deze na gebruik nog wel heet: let dus goed op met schoonmaken vlak na gebruik! Eenmaal afgekoeld maakt u de plaat in een handomdraai schoon. Een nadeel ten opzichte van koken op gas is dat u enkel pannen kunt gebruiken die geschikt zijn voor inductie. Geniet u van technische snufjes in de keuken? De nieuwste inductie kookplaten zijn voorzien van de meest uiteenlopende functies zoals digitale timers, tiptoetsbediening en zelfs pauzetoetsen. Koken was nog nooit zo leuk! Benieuwd naar het assortiment van Grando? U bekijkt alle modellen op de pagina inductie kookplaten!

Optimaal genieten

Het nieuwste van het nieuwste: kookplaat en afzuigkap in één

Houdt u als thuiskok van de allernieuwste snufjes? Dan is dit iets voor u: een kookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem. De naam zegt het eigenlijk al. Een afzuigkap, verwerkt in het aanrecht. Een onopvallende strook RVS tussen de kookpitten maakt een hangende afzuigkap overbodig. Dit zogenaamde kookveldafzuigsysteem werkt volgens een eenvoudig principe: kookdamp wordt vier keer zo snel afgezogen als het kan opstijgen. U kunt kiezen tussen twee modellen. Het ene wordt vlak in het werkblad ingebouwd zoals bij een Bora kookplaatafzuiging, het andere komt enkel tevoorschijn wanneer u op een knop drukt. Ideaal voor de open keuken, een kleine keukenruimte of een kookeiland! Toch liever een hangende afzuigkap of inbouwunit? Ook dat is uiteraard mogelijk. 

Service van A tot Z: van aankoop tot montage

Heeft u al voor ogen welke kookplaat het beste bij u en uw keuken past? Of bent u van plan uw gehele keuken te vernieuwen? Grando denkt graag met u mee. Bij ons gaan vakmanschap, betaalbaar keukendesign en kwaliteit altijd hand in hand. U kiest uit een ruim assortiment keukens en apparatuur. Met behulp van de Grando ontwerptool kunt u direct aan de slag met het indelen van uw nieuwe keuken! Voor inspiratie bekijkt u het Grando Inspiratie Magazine: hierin vindt u informatie over materialen, apparatuur, accessoires én neemt u een kijkje in de keuken van klanten die u voorgingen.

Heeft u hulp nodig of laat u het ontwerp liever over aan een van onze adviseurs? Ook dat is mogelijk. Uw persoonlijke Grando specialist ontzorgt u van A tot Z: van aankoop tot montage. Heeft u vragen en/of opmerkingen? Neem dan contact met ons op.