Geef jouw badkamer een nieuwe look and feel met unieke badkamertegels

Kan jouw badkamer wel een boost gebruiken? Dat betekent niet dat je meteen je bad, douche of wc-pot hoeft te vervangen. Door te spelen met verschillende badkamer tegels creëer je direct een hele andere look and feel in de badkamer. Simpel, snel én een stuk goedkoper dan een compleet nieuwe badkamer. In deze blog lees je er alles over.

1. Kies voor tegels in gedurfde kleuren

(Fel)gekleurde badkamer tegels zijn hot! De gladde, witte tegels die vroeger helemaal hip waren, verdwijnen steeds meer. En daar komen gekleurde tegels in diverse formaten voor terug. Denk aan kleine turquoise tegeltjes in de douche of asymmetrische tegels in verschillende kleuren. Mix & match jouw favoriete kleuren badkamer wandtegels en vloertegels voor een unieke uitstraling in je badkamer

2. Opvallende vormen en designs

Tegels voor de badkamer zijn er in ontzettend veel soorten en vormen. Van vierkant en visgraat tot rechthoekig en hexagon. Je kunt kiezen voor een basic kleur, maar een leuk design geeft jouw badkamer juist die unieke uitstraling. Fan van Mediterrane invloeden? Kies dan bijvoorbeeld voor Portugese of mozaïek tegels als vloertegels in de douche of op één wand. Een andere optie zijn tegels in visschubvorm voor een echt statement in de badkamer. Bijvoorbeeld boven de wastafel in combinatie met een grote spiegel.

Tip van adviseur Jip: Heb je een kleine badkamer? Kies dan voor een groot formaat vloertegels en kleinere tegels tegen de wand. Dit zorgt voor balans in de ruimte en een ruimtelijke uitstraling.

3. Terrazzo-tegels

Dit type badkamer tegels is een mix van marmer, graniet en glas dat met water in cement wordt verwerkt. Het resultaat is een kleurrijk, gespikkeld motief. Het retro-karakter geeft jouw badkamer direct een upgrade! En extra fijn: terrazzo is ook nog eens sterk, krasvast en makkelijk schoon te maken.

4. Een chique look met marmer tegels

Hoe prachtig is marmer? Marmer oogt stijlvol en rustgevend en is al jaren een topper in de tegelindustrie. Maar, dit is een vrij dure tegelsoort. Gelukkig bestaat er tegenwoordig een alternatief: marmerlook tegels! Look-a-likes, die makkelijker zijn in onderhoud en ook nog eens goedkoper. Twee vliegen in één klap dus.

5. Visgraat

De visgraatvorm is al jarenlang favoriet als vloer. Maar als wandtegel in de badkamer staat het visgraatpatroon ook prachtig. Perfect om een statement te maken en beschikbaar in talloze kleuren. Van wit of zwart voor een rustige uitstraling tot groen of blauw voor een echt statement in jouw badkamer.

Til jouw badkamer naar een hoger niveau

Als je dan toch bezig bent met een nieuwe uitstraling in de badkamer, kies dan voor een extra’s. Wat dacht je van een sunshower met infrarood en uv-licht? Zo krijg je meer energie en het helpt bij het ontspannen van de spieren en verlichting van pijn. Zo heb je de gemakken van een wellness gewoon in je eigen badkamer. Zie jij je nieuwe badkamer al voor je?

Op zoek naar nog meer badkamer inspiratie?

Neem een kijkje bij de Grando badkamercollectie of laat je tijdens een persoonlijk gesprek inspireren door onze vele mogelijkheden.

 

Alles uit handen, zodat jij kan genieten

Wist je dat Grando je ontzorgt van A tot Z? Met vele jaren praktijkervaring weten wij wat er nodig is om uw droomkeuken en/of -badkamer te realiseren. Iedere woning is anders en vraagt om maatwerk. Wij vormen graag samen met jouw één team en bieden een passend advies op maat. Wij overzien graag het hele traject. Van demontage en het afvoeren van de oude keuken of badkamer, tot technische bouwkundige aanpassingen. Dat scheelt je een hoop werk én zorgen. Er wordt nagedacht over het juiste materiaal- en apparatenkeus en de begroting klopt tot in de puntjes. Dit vakmanschap verzorgen wij voor je met veel plezier, al meer dan 50 jaar lang.

Verbouwplannen? Maak een vrijblijvende afspraak om je wensen door te spreken.