Nieuwe keuken kopen
Nieuwe keuken kopen

Lees de tips en laat u inpspireren

Nieuwe keuken kopen
Nieuwe keuken kopen

Lees de tips en laat u inpspireren

Nieuwe keuken kopen?

  • Inspiratie
  • 1 september 2014 - 12:14

Een nieuwe keuken kopen ‒ leuk! Er zijn zó veel mogelijkheden om uw keuken nog gezelliger te maken, en het koken zelf nog gemakkelijker! Maar tegelijkertijd is het kopen van een nieuwe keuken ook spannend. U doet het per slot van rekening niet iedere dag. Want een keuken koopt u voor een langere tijd…

Uw nieuwe keuken: nog gezelliger én gemakkelijker!

Gelukkig hoeft u uw nieuwe keuken niet helemaal zelf te ontwerpen ‒ u hoeft niet eens overal aan te denken. Dat doet uw keukenadviseur wel. Maar het is wél goed om u van tevoren te oriënteren. Kijkt u daarbij vooral naar uzelf: de ruimte in uw huis, uw persoonlijke leefstijl en uw eigen kookwensen. Als u daarover heeft nagedacht, kunt u samen met uw keukenadviseur tot dé ideale keuken voor ú komen. Een keuken waarin u optimaal gebruikmaakt van de ruimte die u heeft, voldoende bergruimte heeft en u efficiënt kunt werken. En die ook nog eens precies de juiste look heeft!

De ruimte

Heeft u een kleine of een grote keuken? Een hoog of een laag plafond? Hoe is de lichtinval? Heeft u een radiator waarmee u rekening moet houden? Openslaande ramen en/of deuren? Om alles uit de ruimte te halen, moet u die ruimte wel kennen. Een plattegrond van de keuken kan u helpen.

De indeling

Als u de ruimte in kaart heeft gebracht, kunt u nadenken over de elementen. Want een keuken bestaat uit losse onderdelen, die u naar eigen wens kunt combineren. Inmiddels zijn er veel meer mogelijkheden dan de standaard bovenkasten en onderkasten met lades! Kijkt u maar naar de apothekerskast; een relatief smalle kast die desondanks een zee van ruimte biedt. Of naar de diepe ladekasten. Dankzij deze slimme systeemkasten zijn er oplossingen voor iedere ruimte.

Het werkblad

Een heel belangrijk element is natuurlijk het keukenblad. Zorg in elk geval voor voldoende werkruimte ‒ vooral tussen de kookplaat en de spoelbak ‒ en voor de juiste hoogte. Niets is zo vervelend als werken aan een te laag aanrechtblad! Maar ook het materiaal van het werkblad is een punt van aandacht. U heeft namelijk keuze uit tal van materialen: laminaat, volkunststof, composietsteen, graniet, massief hout, beton, rvs, glas, keramiek … om er maar enkele te noemen. Elk werkbladmateriaal heeft zijn eigen uitstraling ‒ maar ook zijn specifieke eigenschappen. Wat is voor ú van belang? Dat uw blad hittebestendig is? Krasvast? Hygiënisch of onderhoudsvrij?

De opstelling

Om uiteindelijk tot een prettig werkbare opstelling te komen, is het handig te kijken naar uw huidige keuken. Staat de koelkast op een goede plek? Kunt u de vaatwasser makkelijk inruimen? Heeft u genoeg bergruimte? Noteer de voor- en nadelen.

De apparatuur

Wie denkt aan de keuken, denkt aan de kookplaat. Bij de keuze voor gas, elektrisch, keramisch of inductie gaat het vooral om uw persoonlijke voorkeur. Elke kookplaat heeft zijn eigen voordelen. Daarom zijn er ook steeds meer kookplaten die verschillende kooktechnieken combineren. Stem in elk geval uw pannen af op uw kookplaat. Niet iedere pan is bijvoorbeeld geschikt voor inductie. Bedenk ook hoeveel pitten u nodig heeft ‒ en wat de onderlinge afstand moet zijn. Misschien is het handig als u twee warmtezones kunt samenvoegen tot één, voor die grote wok of paellapan? In sommige werkbladen kunt u de branders ook laten integreren. U heeft dan alle vrijheid om zelf uw pitten te kiezen én te plaatsen.

Inbouw of niet?

Voor de koelkast, vriezer en oven (of combimagnetron?) geldt vooral: hoeveel ruimte heeft u, en wilt u de keukenapparatuur inbouwen of niet? De meeste apparaten kunnen worden ingebouwd in een keukenkast, maar een Amerikaanse koelkast bijvoorbeeld niet. Wat ook belangrijk is: welke eisen stelt u aan energiezuinigheid?

Luxe

En dan zijn er nog de luxe apparaten. Apparatuur die net wat meer gemak biedt, zoals de 3-in-1-kranen, die koud, warm én kokend water geven. Wist u dat er ook al kranen zijn voor gefilterd koud water ‒ of water met bubbels? U kunt een koffiebar laten inbouwen, of een close-inboiler plaatsen, waarmee u direct beschikt over warm water in uw nieuwe keuken. Uw adviseur vertelt u graag over de laatste ontwikkelingen in keukenland!

Uw budget

Maar vóór u uw nieuwe keuken uitzoekt, zult u moeten kijken naar uw budget. Hoe financiert u uw nieuwe keuken, en hoeveel kunt u besteden? Deel dat vooral met uw keukenadviseur. Hij zal binnen uw mogelijkheden zoeken naar het beste ontwerp.

Meer inspiratie

Tot slot: doe inspiratie op! Welke keukenstijl past bij ú, en bij de inrichting van uw woning? Kiest u voor de moderne keuken, voor de designkeuken ‒ of de landelijke stijl? Op Pinterest kunt u tal van ideeën opdoen en bewaren. Vraag het gratis inspiratieboek aan. Daarin komen alle keukenstijlen, opstellingen en kleuren voorbij: van nostalgisch tot modern, van klassiek tot eigentijds. Of bezoek een van onze vestigingen bij u in de buurt!

Heel veel plezier bij de aankoop van uw nieuwe keuken!

Inspiratie nodig?

Boordevol ideeën. Vraag nu gratis en vrijblijvend aan.

Aanvragen

Koopzondag

Ook op zondag bent u welkom in onze showroom voor inspiratie en advies.

Meer info