Aangepaste keukens bij Grando Zaandam

Bent u mindervalide en gaat u een nieuwe keuken aanschaffen? Dan is het belangrijk dat u zich goed laat informeren over de mogelijkheden. Grando Zaandam is dé specialist in het ontwerpen van keukens op maat. Dit betekent dat we samen met u op zoek gaan naar praktische oplossingen waarmee we uw keuken zo toegankelijk mogelijk kunnen maken: van in hoogte verstelbare werkbladen en wandkasten tot liftsystemen en andere praktische keukenuitrusting. Op deze pagina laten wij u kennis maken met alle mogelijkheden op het gebied van aangepaste keukens!

HET BELANG VAN EEN AANGEPASTE KEUKEN

Zit u in een rolstoel of bent u minder goed ter been? Dan herkent u het volgende ongetwijfeld: wandkasten waar u nét niet bij kunt, een te hoog fornuis of apparatuur die onpraktisch is ingedeeld. Hierdoor ervaart u niet alleen ongemak: een keuken die niet is aangepast aan uw handicap - denk aan hete pannen, zwaar servies of een gladde vloer - kan ook gevaarlijk zijn. En wat voor de één de meest praktische indeling is, sluit voor de ander niet aan op de wensen. Grando Zaandam ontwerpt daarom ergonomische keukens op basis van úw specifieke wensen. Keukens voor minder validen waarin u zich niet alleen prettig kunt bewegen, maar die uw lichaam ook nog eens zo min mogelijk belasten. Want koken moet voor iedereen leuk zijn!

 

HOOG-LAAG KEUKEN: DÉ ROLSTOEL KEUKEN

Zit u in een rolstoel of heeft u een andere beperking? Dan is een ergonomische werkhouding tijdens het koken erg belangrijk. Wanneer u met meerdere personen in één huis woont kan het zijn dat de aanpassingen die voor u van belang zijn, niet aansluiten op de wensen van uw huisgenoten. Een gemakkelijke oplossing om aan ieders wensen te kunnen voldoen is het zogenaamde Hoog Laag Systeem (HLS). Dankzij dit systeem kunnen zowel het werkblad, als de keukenkasten en apparatuur aangepast worden naar elke gewenste werkhoogte. Met een druk op de knop – of met een afstandsbediening – stelt u de hoogte in die voor u praktisch is. De mogelijkheden zijn eindeloos. 

 

VERSTELBAAR WERKBLAD

Werkt u zittend en uw huisgenoot staand in de keuken? Met een elektrisch verstelbaar werkblad stelt ieder voor zich de voor hem of haar gewenste werkhoogte in. De ruimte onder het werkblad kan naar wens op meerdere plaatsen opengehouden worden - zoals onder de kookplaat en het aanrecht - zodat rolstoelgebruikers zo min mogelijk worden beperkt in hun mobiliteit. Dit systeem kan tevens worden voorzien van knelbeveiliging: aan de onderzijde van het werkblad wordt een beveiligingsstrip gemonteerd. Komt de strip per ongeluk tegen de bovenbenen, dan stopt het frame met zakken. Functioneel én veilig.

 

VERTICAAL EN DIAGONAAL VERSTELBARE KEUKENKASTEN

In een standaard keuken zijn de bovenkasten voor rolstoelgebruikers vaak te hoog. Ook andere keukenkasten worden veelal zó gemonteerd, dat deze vanuit staande positie het makkelijkst te bereiken zijn. In een hoog-laag keuken bepaalt u zelf de hoogte van de kasten. Elektrisch instelbare frames die zowel verticaal (de kast komt naar beneden), als diagonaal (de kast komt naar beneden én naar voren) in te stellen zijn. Zo kunt u vanuit een zittende positie gemakkelijk bij uw keukengerei. Ook kunt u denken aan verrijdbare kastjes, op een voor u prettige hoogte, voor extra opbergruimte.

 

VEILIGE KEUKENAPPARATUUR

In aangepaste keukens wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van eenvoudig te bedienen apparatuur. Om zo veilig mogelijk te kunnen koken en bakken wordt veelal gekozen voor een inductiekookplaat met de pitten op één rij: deze is gemakkelijk te bedienen met tiptoetsen en dankzij digitale timers en pauzetoetsen wordt de veiligheid gewaarborgd. Ook kiest u zelf de oven die voor u het beste te gebruiken is en bepaalt u ook de plaats en hoogte van de inbouwapparatuur. En niet te vergeten: ook op het gebied van spoelbakken - denk aan een geïsoleerde onderkant om u te beschermen tegen verbranding aan de bovenbenen -  en kranen zijn er diverse mogelijkheden.

 

INFORMATIE OVER AANGEPASTE KEUKENS? NEEM CONTACT OP!

Heeft u al voor ogen wat uw wensen zijn voor uw nieuwe keuken? We noemden een aantal mogelijkheden op het gebied van aangepaste keukens. Heeft u andere wensen of wilt u meer weten? Bij Grando Zaandam is alles mogelijk. Onze adviseurs denken graag met u mee en ontzorgen u van A tot Z: samen met u brengen we uw wensen in kaart, indien nodig komen we bij u langs, u ontvangt een gedetailleerde 3D tekening en wanneer u akkoord gaat met het plan gaan we aan de slag.

Heeft u vragen en/of opmerkingen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het telefoonnummer 075 – 614 75 83. Tot uw dienst!