Keramische keukenbladen

Strak of traditioneel, opvallend of sober, dik of dun. Bij keramiek is alles mogelijk.
De opties zijn eindeloos! Met een keramisch werkblad kunt u alle kanten op. Het grote voordeel van keramiek is dat het in alle soorten, maten, vormen en kleuren gemaakt kan worden. Hierdoor is het breed toepasbaar. Zo ook voor uw keukenblad.

Maar wat is keramiek?

Keramiek is een gebakken product, ontstaan door hitte. Het hoofdingrediënt is klei, wat vervolgens onder hoge druk samengeperst wordt. In het geval van keukenbladen krijgt dit product vaak een natuurstenen look mee. Dit is dan ook meteen het grote voordeel van keramiek: door zijn veelzijdigheid zijn er uiteenlopende patronen, kleuren en vormen beschikbaar. Marmer is ook een stevige natuursteen, maar net even wat lastiger te onderhouden en een stuk duurder.

VOORDELEN VAN EEN KERAMIEK KEUKENBLAD

 • Keramiek is hittebestendig
 • Is tot op zekere hoogte krasbestendig, maar maak altijd gebruik van een snijplank
 • Vlekbestendig
 • Gemakkelijk in onderhoud. Bij dagelijks gebruik afdoen met een vochtige doek
 • De uitstraling van echt natuursteen
 • Past perfect in een modern interieur

NADELEN VAN KERAMISCHE KEUKENBLADEN

 • Keramiek kan niet tegen bijtende stoffen. Dus gebruik alleen een natte doek
 • Niet onverwoestbaar. Een zwaar voorwerp kan schade veroorzaken
 • Keramiek bestaat uit lagen. Bij een bepaalde spoelbak kunnen deze zichtbaar worden. Hier bent u dus beperkt in de mogelijkheden

DE KEUZE GEMAAKT VOOR  EEN KERAMIEKEN WERKBLAD?

Nu de kleur. Maar de keuze is reuze! Met dit product kan er eigenlijk iedere steensoort nagebootst worden. Dus wilt u het liefst een marmeren look keukenblad? Maar twijfelt u aan de duurzaamheid? Met keramiek is dit opgelost. Kies uit eindeloze kleuren en patronen. Zo wordt uw keuken nóg unieker en persoonlijker. 

HET ONDERHOUDEN VAN EEN KERAMISCH WERKBLAD

Dit is gelukkig vrij simpel. U poetst uw keukenblad na gebruik af met een vochtige doek. En klaar is kees. In principe is keramiek bestand tegen vlekken. Maar onze tip: neem het risico op intrekken niet. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het zou zonde zijn van uw keramieken werkblad. Ook is keramiek krasbestendig. Maar gebruik altijd een snijplank. Keramiek is harder dan uw messen. Zo worden uw messen dus snel bot. Verder is het ook relatief stootbestendig. Wees toch voorzichtig. Stel nou dat u de zware ovenschaal net op de rand van het blad laat vallen, dan kan het zomaar zijn dat u er een stukje vanaf tikt. De kans is niet groot, maar zeker aanwezig.

DAGELIJKS/WEKELIJKS ONDERHOUD

Poets het keramische keukenblad met neutrale poetsmiddelen zonder zuur en andere bijtende stoffen. Meer hoeft u echt niet te doen. Gebruik geen onnodige middelen. Het onderhoud kunnen we kort over zijn. Dit is simpel. En dat is meteen een van de unieke punten. Doe er uw voordeel mee.

AANRECHTBLAD VAN KERAMIEK OF COMPOSIET?

Dit is een vraag die vaak wordt gesteld in onze showroom of online. Beide hebben hun voor- en nadelen. Laten we beginnen met wat composiet precies is. Composiet aanrechtbladen bestaan uit gerecycled graniet, kwarts en harsen. Het wordt ook wel de industriële variant van natuurstenen aanrechtbladen genoemd. Het bevat ook natuursteen, maar dat wordt nog technisch vervaardigd. We sommen de belangrijkste verschillen hieronder voor u op.

DE BELANGRIJKSTE VERSCHILLEN

 • Composiet is net als keramiek zeer divers in hun kleurstellingen
 • Composiet is vaak goedkoper
 • Composiet is niet 100% natuurlijk

KERAMIEKEN WERKBLAD KOPEN?

Keramiek is een zeer gevarieerd product. Hierdoor snappen we dat de keuze niet altijd even makkelijk is. Graag gaan we samen met u op zoek naar het keramieken blad wat in uw droomkeuken past. Neemt u dan even contact met ons op?


  Plan nu een afspraak