4 tips om uw woning vakantieklaar achter te laten

Zon, strand en een heerlijk koud drankje in je hand! Je vakantie staat voor de deur. Of je nu een verre reis maakt naar het buitenland of heerlijk in eigen land gaat vertoeven, het is altijd lekker om na je vakantie weer thuis te komen in een opgeruimd en schoon huis. Maar hoe zorg je ervoor dat je niet thuiskomt in een huis vol rommel? Wij geven je 4 tips!

It’s all about the planning 

Wassen, schoonmaken, opruimen, poetsen. Er moet een hoop gebeuren! Belangrijk dus dat je het overzichtelijk houdt voor jezelf. Een planning kan uitkomst bieden. Zorg dat je duidelijk hebt wat je allemaal moet doen en wanneer je dit gaat doen. Zo weet je precies waar je naartoe werkt en wanneer het af moet zijn. En wat er dan op de planning komt te staan? We vertellen je meer!

Een, twee, weg ermee!

Er is niets vervelender dan thuiskomen, lekker even willen uitrusten op de bank en er dan achterkomen dat er nog een hoop rommel op je salontafel ligt. Weg ermee dus! Zorg ervoor dat je, voordat je vertrekt, alle onnodige rommel en spullen hebt opgeruimd of hebt weggegooid.  Geen lege glazen, bekers of pizzadozen meer. Meer ruimte voor jou, meer ruimte voor rust!

 

Voorraad? Peuzelen maar

Bammetjes, kaasjes, groenten en snacks, alles moet op. Zorg ervoor dat je de niet houdbare voorraad wegwerkt voordat je de deur achter je dichttrekt. Je wil namelijk niet thuiskomen en fruitvliegjes aantreffen in je voorraadkast. En het is natuurlijk ook goed om verspilling tegen te gaan. Dus; maak wat lekkers, ga aan de slag in de keuken of geniet nog van een lekkere snack. Nu mag het even! En mocht je toevallig nog wat in huis hebben en je kookkunsten op de proef willen stellen, we schreven eerder een blog met 3 heerlijke zomerrecepten. Deze vind je hier

Wie blijft er thuis?

Geen zorgen, je vakantie kan gewoon doorgaan. Niemand hoeft thuis te blijven. Wat we bedoelen is dat het handig is om een babysitter te regelen voor je huis. Voor je huis? Jazeker! Je planten water geven, de post verzamelen, een oogje in het zeil houden, alles waar jij niet aan wil denken op je vakantie. Handig dus, en ook erg geruststellend. Dus benader die aardige buurvrouw, je lieve nichtje of je behulpzame ouders. Dat scheelt jou een hoop gedoe! 

 

We zijn er bijna, we zijn er bijna

Koffers gepakt, de auto ingeladen, tijd om te vertrekken! Je welverdiende vakantie kan nu helemaal beginnen. Tijd om te ontspannen en te genieten van je heerlijke reis. Fijne vakantie!