De koninklijke badkamer

27 april. Koningsdag. De dag dat onze koninklijke familie stad en land afreist om de Nederlandse bevolking te begroeten. De dag van feestjes, rommelmarkten en oudhollandse spelletjes. Leuk natuurlijk, maar ook vermoeiend. Wij vragen ons af: in wat voor badkamer zou Willem-Alexander ’s avonds de dag nog eens overdenken? Het blijft giswerk. Maar we hebben wel een vermoeden hoe de badkamer van Villa Eikenhorst eruit ziet. Denk pracht. Praal. Comfort. Luxe. En natuurlijk: alle decadente sfeermakers die daar bij horen. Wie wil dat nou niet. Ook een koninklijke badkamer? Zo geregeld.

Koninklijk klassiek

Denk je koninklijk, dan denk je klassiek. Een tikkeltje landelijk. De koninklijke badkamer? Die is gericht op rust en comfort. Twee dingen die onze koning goed kan gebruiken. Grote kans dus dat hij na Koningsdag in zijn bad op pootjes ligt te ontspannen. Hoe het er verder uit zou kunnen zien? Waarschijnlijk zijn er veel natuurlijke en robuuste materialen zoals hout en natuursteen verwerkt. Tegels op de vloer, sierlijke spiegels en andere sfeermakers.

Koninklijk baden? Dan heb je het volgende nodig:

 

1.       Bad op pootjes

Onmisbaar en ook wel dé eyecatcher van de koninklijke badkamer: een vrijstaand bad op sierlijke (antieke) pootjes. Het liefst in koperkleur. Dan heb je natuurlijk wel een grotere badkamer nodig, want zo’n bad neemt de nodige ruimte in. Bovendien dien je eerst te laten controleren of de vloer sterk genoeg is. Zo’n vrijstaand bad met gevuld met water kan namelijk het nodige wegen. Vraag gerust een Grando adviseur om advies. Gelukt? Het is waarschijnlijk even een investering, maar met zo’n bad voel je je al snel de koning te rijk!

 

2.       Sierlijke kranen

De sfeer van een koninklijke badkamer creëren? Overweeg om een set nostalgische kranen aan te schaffen. Waar moet je aan denken? Ronde vormen. Materialen als chroom en nikkel. Zilver of zelfs goudkleurig. Het liefst in combinatie met een wastafel van natuursteen. Luxe, donker (of juist licht) marmer bijvoorbeeld. Of overweeg gepolijst graniet, verkrijgbaar in vele kleuren.

 

3.       Klassieke kroonluchter

Nog zo’n eyecatcher – en erg smaakgevoelig – is de kroonluchter. Kies een rijkelijk exemplaar, dat het plafond siert. Deze lamp, heer en meester onder de badkamerlampen, zal de ruimte zeker domineren. Geef ‘m dus ook een prominente plaats, het liefst midden in de badkamer. Houd daarbij wel rekening met de veiligheidszones in je badkamer. Vanuit het bad mag je geen delen aan kunnen raken die met stroom te doen hebben. Veiligheid gaat immers boven alles. Vraag wederom een Grando medewerker om advies. Alles netjes geïnstalleerd? Dan zorgt jouw kroonluchter voor een romantische, klassieke en nostalgische sfeer. Deze kroonluchter maakt jouw koninklijke badkamer af!

 

4.       Brocante badkamerspiegel

Een item wat in geen enkele badkamer mag ontbreken: een spiegel. Voor de koninklijke badkamer kies je voor brocante of barok stijl. Een groot exemplaar, met klassieke lijst. Sierlijk vormgegeven. Hoogglans. In de kleuren goud of zilver. Een toog- of boogspiegel is prachtig in combinatie met de hiervoor genoemde kroonluchter.

 

5.       Details, details, details

Een koninklijke sfeer. Het zit ‘m vaak in de details. Denk aan kandelaars met kaarsen. Klassieke zeepdispensers. Zilverkleurige handdoekringen. Sierlijke kledinghaken. Een rotan wasmand. Een vintage toiletrolhouder. Zachte, luxe hotelhanddoeken. Zacht, gedimd licht. Bloemen. Bronzen bekerhouders. Je kunt het zo gek niet bedenken.

 

Ben jij klaar voor je koninklijke badkamer? Maak dan zelf je badkamerontwerp in 3D op de website van Grando. Natuurlijk helpen wij je hier graag bij. Neem gerust contact op!