De mooiste badkamers met inloopdouche op een rij

In voorgaande blogs over badkamerdesigns benoemde we het al eerder: een badkamer is vaak mooier, als het er als één geheel uitziet. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een inloopdouche. De inloopdouche is enorm populair en de meesten zijn inmiddels bekend met deze variant. Heeft u een (kleine) badkamerrenovatie voor ogen? Dan is een inloopdouche misschien wel wat voor u! We zetten hier de mooiste inloopdouches voor u op een rij.

Waarom een inloopdouche?

Bij een inloopdouche loopt de vloer van de douche gelijk met de rest van de badkamer. Er is geen drempel of opstaande rand aanwezig en meestal heeft de inloopdouche een open ingang, zonder deur. Het is met name geschikt voor ruimte optimalisatie van uw badkamer, voor ouderen of mensen die slecht ter been zijn, maar ook voor liefhebbers van mooi design. Kortom, inloopdouches hebben voordelen en bieden mogelijkheden, en ze zijn bovendien bloedmooi.

Naadloos natuursteen

De eerste keuze op onze lijst is een inloopdouche gemaakt van grote blokken natuursteen. Sterker nog, we stellen voor om, zo mogelijk, niet alleen de inloopdouche, maar de gehele vloer en de wanden van uw badkamer met deze tegels te bekleden. Denk aan hardsteen, marmer of graniet. De stenen lijken hier naadloos in elkaar over te lopen wat een strakke look creëert. Naast dat het uw badkamer strak maakt, werkt het ook rustgevend en maakt het de kamer ruimtelijker. Voornamelijk in combinatie met een transparante glaswand voor de inloopdouche. Het geeft een luxe uitstraling, is goed waterbestendig en duurzaam. Haal er een doekje langs en het is weer brandschoon. Een slimme, luxe en bovenal schitterende optie.

Niets tegen trendy tegels

Dat we grote tegels natuursteen aanraden, betekent niet dat we iets tegen kleinere tegeltjes hebben. Sterker nog, hier zijn ook prachtige opties voor. Aardse tegels, retro tegels, visgraat tegels of een combinatie van stuc- en tegelwerk. De een nog stijlvoller dan de ander. De keuze op het gebied van tegels is reuze, en we hebben de trends van het komende jaar al in een voorgaande blog voor u uiteengezet. Lees hier over de tegeltrends van 2022.

Hout & Oosters

Het is misschien niet het eerste materiaal waar u aan denkt als u aan een badkamer denkt: hout. Echter, de mogelijkheden zijn inmiddels eindeloos. De keuze voor houten planken als vloer of voor een houten wand voor uw inloopdouche zijn zeer geschikt. Vooral als u voor een Oosterse look-and-feel wil gaan. De kleur en textuur van hout geeft een warm en natuurlijk gevoel aan uw badkamer. Bovendien is het een bijzonder design dat u niet overal terug zult zien. Kies voor zwarte metalen in combinatie met het hout, zoals een matzwarte douchewand. Een dun industrieel design past uitstekend bij het donkerbruin gelakte hout. Overweeg dus ook een keer een plankje in plaats van een tegeltje, en maak uw badkamer uniek, chique, en rustiek!

Tot slot

Kortom, onze adviezen voor inloopdouches gaan voornamelijk over de keuzes voor tegels of hout in het design. Groot natuursteen, kleine trendy tegels of mooi gelakte planken. Daarbij willen we nog enkele kleine opmerkingen meegeven, als u besluit een inloopdouche te plaatsen. Allereerst, kies altijd voor een glazen douchewand. Zo behoudt u het ruimtelijke gevoel, en benadrukt u de aanwezigheid van de inloopdouche. Daarbij, wees niet bang dat u een te kleine badkamer heeft. Juist voor kleine badkamers scheelt een inloopdouche veel ruimte. We hopen u door een van deze drie designtips te hebben geïnformeerd en geïnspireerd, en wie weet loopt u binnenkort ook te koop met uw inloopdouche.

Laat je inspireren door ons gratis inspiratie magazine dat u thuis lekker door kunt bladeren. Vraag hier het Grando inspiratie magazine aan!