Keukenfronten: kleine verandering, groot effect!

Het geheim van een complete keuken transformatie? Dat zijn keukenfronten! Deze kleine, maar krachtige elementen geven je keuken in no-time een totaal nieuwe uitstraling. Zo krijg je een frisse look in je keuken, zonder een volledige renovatie. Kleine verandering, maar een groot effect! In slechts vier simpele stappen stel jij de ideale keukenfrontjes samen. Wij vertellen je in deze blog hoe!

Stap 1: Kies de juiste kleur

Oké, het besluit is genomen: tijd voor nieuwe keukenfrontjes. Maar waar moet je dan beginnen? Heel simpel, je gaat de nieuwste kleurentrends verkennen en ontdekken welke kleur het beste bij jouw keukenstijl past. Heb je een kleine keuken? Dan zijn lichte kleuren perfect om de ruimte groter te laten lijken. Maar je kunt ook gaan voor een zwarte keuken. Deze kleur is niet voor niets al jarenlang populair. De keuze is helemaal aan jou!

Stap 2: Selecteer een ontwerp

Niet alleen de kleur is belangrijk bij keukenfrontjes vervangen, ook het ontwerp telt mee. Houtlook, mat, RVS of glas. Er is keuze genoeg! Wil je een stoere keuken? Kies dan voor betonlook keukenfronten. Het lijkt net echt en is onderhoudsarm. En het leuke is, doordat er zoveel texturen mogelijk zijn, kun je echt een unieke keuken creëren. Liever een moderne look in jouw keuken? Kies dan voor gladde keukenfronten in jouw favoriete kleur of hoogglans keukenfrontjes.

Stap 3: Kies het juiste materiaal

Qua materialen zijn er vier soorten keukenfronten die het vaakst worden gebruikt. Dit zijn massief hout, kunststof, MDF en spaanplaat. Stuk voor stuk stevige materiaalsoorten die goed bestand zijn tegen warmte, vocht en intensief gebruik. Ben je fan van de landelijke stijl? Kies dan voor een massief eiken keuken of zwart houten keuken met mooie nerven. Als massief hout iets te prijzig is voor je, zijn fineer of houtlook fronten een goedkopere oplossing.

Tip van adviseur Jip: twijfel je over de kleur of het materiaal? Vraag dan om samples. Zo kun je de keukenfrontjes in het echt bekijken en zien of het goed past bij de rest van je keuken.

Stap 4: Bepaal de afwerking van de keukenfronten

Als de kleur, het ontwerp en het materiaal eenmaal zijn uitgekozen, zit er nog maar één ding op. En dat is het kiezen van de afwerking. Vaak worden keukenfronten afgewerkt met folie of lak. Bij folie komt er een laagje folie over de keukenfronten, wat zorgt voor een mooie uitstraling. Bij een lakafwerking krijgt je keuken een chique en stijlvolle look. Heb je gekozen voor een betonlook of steenlook? Dan komt hier een kunststof laagje overheen. Maak het compleet met leuke handgrepen die passen bij het nieuwe design. Of ga juist voor greeploos voor een rustige, moderne uitstraling.

 

Advies over keukenfronten?

Wil je meer weten over keukenfrontjes en wat de mogelijkheden zijn voor jouw keuken? Of het nu gaat om een complete keukenrenovatie of alleen het vervangen van de keukenfronten. Onze specialisten vertellen er alles over! Maak vrijblijvend een afspraak in één van onze Grando vestigingen bij jou in de buurt. Samen bespreken we al jouw woonwensen en ontvang je persoonlijk advies.