Kleurgebruik in de badkamer: 5 ideeën

Van rustgevende tinten en donkere tonen tot felle kleuren. En van gekleurde accessoires en badmatten tot gekleurde tegels. De kleur in de badkamer bepaalt voor een groot deel de sfeer van de ruimte. Maar wat is er allemaal mogelijk op het gebied van kleur? Wij geven u 5 ideeën voor kleurgebruik in uw eigen badkamer.

Warme kleuren

Wie een sfeervolle en gezellige badkamer wil, kan het beste gaan voor warme kleuren. Warme kleuren laten de badkamer gezellig en warm aanvoelen. Geel-, oranje- en roodtinten zijn een goed voorbeeld van deze warme kleuren. Ook als u deze kleuren mengt krijgt u warme kleuren. Denk aan bruin of terracotta. Houtkleuren hebben daarom ook een sfeervol karakter. Welke warme kleur past het beste bij u? Wist u dat iedere warme tint een eigen karakter met zich meebrengt. Een roodtint staat voor passie en intimiteit, terwijl een oranjetint wat zachter is.

Lichte kleuren

Wist u dat lichte kleuren in de badkamer de ruimte groter maakt? Denk aan witte wanden, lichte kleur tegels maar ook niet te vergeten lichte meubels. Niet alleen wit, maar ook beige en grijs vallen onder de lichte kleuren en doen het goed voor de optische grootte van uw badkamer. Zeker voor kleine badkamers zijn deze tinten daarom een echte aanrader. Maar ook als u wilt dat uw badkamer stijl en elegantie uitstraalt zijn lichte kleuren als wit en grijs geschikt.

Rustgevende kleuren

Is uw badkamer een plekje om even tot rust te komen? Met rustgevende kleuren als groen, turquoise of blauw komt die essentie terug in het interieur.  Ze staan voor rust, kalmte en evenwicht én brengen de natuur in huis. Misschien wel letterlijk. Want planten zijn zeer geschikt als accessoire. Naast de zuiverende werking zorgen de kleuren van een plant voor een natuurlijke, rustgevende touch.

Felle kleuren

Bent u dol op kleur of wilt u uw badkamer lekker laten opvallen? Durf dan buiten de standaarden te treden en kies voor felle kleuren. Met kleurrijke tegels of meubels geeft u uw badkamer een geheel eigen stijl. Maar ook enkele kleurrijke accessoires in een verder lichte badkamer maken al een groot verschil voor de sfeer. Denk aan een subtiele zeeppomp, kraan of badmat in een fel kleurtje.

Donkere kleuren

Voor een moderne, exclusieve look van uw badkamer kiest u voor donkere kleuren. Denk aan zwart, maar zeker ook aan donkerblauw, donkerbruin of donkergroen. Deze tinten brengen naast exclusiviteit ook sfeer. De keuze voor donker is gewaagd, maar pakt met de juiste combinaties prachtig uit. Met name houttinten gaan mooi samen met het moderne karakter van donkere kleuren.

In het assortiment van Grando vindt u de meest uiteenlopende kleuren voor uw badkamer. Kom langs in onze winkel of doe inspiratie op op onze website en proef welk effect kleuren op uw badkamer kunnen hebben.

 

Genieten vanaf het begin,

dat is waar wij voor staan.

 Al sinds 1965 ontzorgen wij u van A tot Z bij het verwezenlijken van uw keuken- en badkamerdromen. Van ontwerp tot montage wordt u ondersteund door één van onze ondernemers of adviseurs: van het bepalen van de stijl die bij u past, tot de juiste indeling en installatie. Ook passen wij uw wensen aan op uw gezin, zodat de ruimte naadloos past bij uw dagelijkse leven.

Kortom, bij Grando is alles mogelijk. Laat u daarom verwonderen door het aanbod keukens en badkamers

 

Bezoek een showroom  Maak een afspraak