Nieuwe badkamer kopen?

Een warme douche, een ontspannend bad: we waarderen het nog meer nu de koudere dagen er weer aan zitten te komen. Alhoewel de badkamer van oorsprong een functionele ruimte is waar je je kunt opfrissen, is de moderne badkamer veel meer dan dat en van alle gemakken voorzien.

Van geïntegreerde geluidssystemen tot verwarmde spiegels en sfeervolle verlichting. Zelfs een douchetoilet en de sunshower behoren tegenwoordig tot de mogelijkheden. Wellicht kom je er deze herfst achter dat je badkamer wel een upgrade kan gebruiken. Daar helpen we jou natuurlijk graag bij. Van inspiratie tot installatie. En om het wat makkelijker te maken heeft Grando iets leuks bedacht voor je bedacht: met de Grando ontwerptool ontwerp je namelijk stap voor stap zelf je badkamer in 3D. Met dit programma speel je met de ruimte, opstellingen, elementen en materialen. Daarbij geven we je graag een aantal slimme tips: waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe badkamer?

1.   Nu versus straks

Badkamerinspiratie alom. Maar waar begin je? Een goede tip is om allereerst eens na te gaan waarom je niet langer tevreden bent met je huidige badkamer. Wat moet er anders? En wat is misschien juist wel goed? Bedenk ook alvast wat voor stijl badkamer je wilt. De keus is natuurlijk aan jou, maar een landelijke badkamer past wellicht minder goed in een voor de rest hypermodern ingericht huis. Geen idee wat je stijl nu eigenlijk is?

De basis creëer je met het gekozen sanitair. Belangrijke vragen hierbij zijn: wil je een toilet op de badkamer? En ga je voor de luxe van een bad of de strakke uitstraling van  alleen een douche? Of heb je voldoende ruimte voor beide opties? Opbergruimte komt op plaats twee bij het design van je nieuwe badkamer. Dankzij plankjes, wastafelkastjes en het gebruik van slimme hoekjes zal dat in de meeste gevallen geen probleem vormen. Ook kleine badkamers hebben vaak genoeg ruimtewinners: van een slimme hoekwastafel tot een hangtoilet of een schuifdeur in plaats van openslaande deur. Mogelijkheden alom.  Vergeet ook niet om na te denken over de vloer. Die moet aan je smaak voldoen en daarnaast aan de volgende eisen: sterk, waterbestending, niet glad en gemakkelijk schoon te maken.

 

2.   Een toekomstgerichte beslissing

Je hebt nu een basisindeling van de ruimte en als het goed is ook al nagedacht over de stijl die je zoekt. Natuurlijk denk  je bij het kopen van een badkamer allereerst aan het eigen gezin. Wat zijn jullie voorkeuren? Bedenk echter wel dat een nieuwe badkamer een grote investering is. Een investering waarvan je het liefste wilt dat deze zich later terugbetaalt. De gemiddelde levensduur van een badkamer is twintig jaar. Het is daarom een goed idee om bij de bouw of renovatie van de badkamer rekening te houden met de wensen van nu én de mogelijke wensen over tien jaar. Wat als je bijvoorbeeld over 5 jaar beslist dat je je huis wilt verkopen? Bedenk je goed dat een zeer opvallende badkamer - met bijvoorbeeld veel kleuren - niet iedereen aanspreekt. Een strakke badkamer met neutrale kleuren zal in dat geval waarschijnlijk meer opleveren.

3.   Betaalbare oplossing

Dankzij de ontwerptool weet je nu ongeveer hoe je basis eruit moet komen te zien. Je wensen moeten natuurlijk wel passen bij je beschikbare budget. Bedenk daarbij dat er soms goedkopere alternatieven mogelijk zijn. Zoek bijvoorbeeld alternatieven in andere materiaalsoorten. Vind je deze fase lastig? Schakel dan gerust de hulp in van een badkamerspecialist. Ook bij Grando adviseren wij je graag. Voor vragen omtrent de financiering van een verbouwing kun je ook bij je bank terecht. Heb je bijvoorbeeld genoeg spaargeld of kies je voor een persoonlijke lening? De bank kan je tevens meer vertellen over eventuele fiscaal aftrekbare kosten bij een eventuele lening.

4.   Tijd voor innovatie

Technische snufjes veroveren de laatste jaren de badkamer. Een nieuwe badkamer is hét moment om deze veelal luxueuze oplossingen te integreren. Waar je aan kunt denken? Kranen, douches, tegels en drains met LED verlichting. Bruin worden onder de douche dankzij een Sunshower. Een sauna. Een douchetoilet. Een draadloos muzieksysteem. Een stoomdouche. Verwarmde spiegels. Tegenwoordig kun je van je eigen badkamer écht een spa maken.

Voor je het weet voelt jouw badkamer als een warm bad!

Hulp nodig?

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het samenstellen van je nieuwe badkamer? Doe inspiratie op en bestel gratis het Grando Inspiratie Magazine. Of laat je het ontwerp liever over aan een van onze adviseurs? Natuurlijk kun je ook – vrijblijvend – een afspraak maken met een Grando adviseur bij jou in de buurt. We maken graag een passende oplossing voor ieder budget. Neem vandaag nog contact op.