Quooker: de kraan die nu echt álles kan!

“De kraan die alles kan”, u kende ‘m vast al wel. Maar de Quooker blijft zich vernieuwen. Overweegt u er eentje aan te schaffen in uw nieuwe keuken? Maak dan kennis met de nieuwste variant: de CUBE!

Van absurde gedachte naar revolutionair idee

U zal het misschien niet verwacht hebben, maar deze inmiddels razend populaire kokendwaterkraan is een product van Nederlandse bodem. Het Quooker-verhaal begon al in 1970, toen bedenker Henri Peteri een presentatie bijwoonde over instantsoep in London. De Rotterdamse Peteri was werkzaam bij Unilever en kreeg te zien hoe je binnen 5 seconden een soepje op kon lossen in kokend water. Leuk idee, dacht Peteri, maar daarvoor moest je alsnog eerst 5 minuten wachten voordat het water aan het koken was. Waanzin! Want waarom zou je niet gewoon kokend water uit de mengkraan kunnen tappen? Toentertijd een absurde gedachte, echter, een revolutionair idee ontstond! Na veel tijd, energie en geld ontwikkelde Peteri zijn eerste prototype kokendwaterkraan die hij verkocht aan zijn razend enthousiaste vrienden en bekenden. In 1992 introduceerde zoon Niels samen met vader Henri de eerste Quooker Basic. Vanaf 2000 begon het bedrijf écht goed te lopen en anno 2019 is de Quooker niet meer weg te denken uit de Nederlandse (en buitenlandse!) moderne keuken.

De CUBE: van kopje thee naar bubbels

“Kokend water uit de kraan, dat is toch niets nieuws?”, horen we u denken. Klopt. Dat u met de Quooker binnen enkele seconden een kopje thee zet wisten we al. Maar de kokendwaterkraan brengt nu nóg meer plezier in de keuken. Dankzij de Quooker CUBE hoeft u niet meer te sjouwen met flessen bruiswater: deze nieuwe kraan voorziet u nu namelijk binnen enkele seconden van een sprankelend glaasje prik. En niet zomaar een glaasje: aan de kraan zit een koolzuurfles waarmee u wel 70 liter bruiswater kunt tappen! Dat scheelt een hele hoop ruimte in de koelkast. Kortom, met de nieuwe Quooker verras jij je gasten (of jezelf) met een heerlijke limonade of spannende cocktail. Laat die zomer nu al helemaal maar komen!

Luxer dan luxe, schoner dan schoon

En het gaat nog verder. Naast een koolzuurfles heeft de CUBE ook een ingebouwde waterfilter waardoor u nu ook gefilterd water kunt tappen. Zo smaakt een glas water of kop thee nog nét iets beter. Ideaal voor de echte fijnproevers!

Geniet én bespaar

Loopt u elke week weer te sjouwen met mineraalwater in de supermarkt? Of baalt u na uw wekelijkse boodschappen iedere keer weer van die overvolle koelkast vol flessen bruiswater? Dat is dan nu verleden tijd. En met de Quooker CUBE bespaart u niet alleen tijd en ruimte: ook uw portemonnee profiteert ervan. Een rekensommetje leert ons namelijk het volgende. Om bruisend water uit de Quooker CUBE te tappen heeft u vier CO2-cilinders nodig. Deze kosten samen € 70,- en leveren 280 liter bruiswater op, waardoor u uitkomt € 0,25 per liter. Gefilterd water kost € 0,03 per liter. Drinkt u thuis wekelijks bijvoorbeeld 4 liter filterwater en 8 liter bruiswater en kost een fles mineraalwater uit de winkel € 0,50, dan bespaart u € 200,- per jaar. En hecht u ook nog waarde aan het milieu? Dan zit u al helemaal goed. Want wat dacht u van al die plastic flessen die u nu niét meer hoeft te verspillen?