Vloerverwarming in de badkamer: nooit meer koude voeten

Brrr. Koude badkamertegels. Elke ochtend baalt u er weer van. En ook tijdens een nachtelijk toiletbezoek halen die koude voeten u direct weer uit uw slaap. Koude voeten is niet alleen onaangenaam, het is ook niet altijd goed voor onze gezondheid. Geen nood aan de man, dit ongemak kan heel eenvoudig worden opgelost. Hoe? Dat leest u hier.

 

Het belang van warme voeten

Zodra het buiten kouder wordt, krijgt vrijwel iedereen te maken met koude handen en voeten. Onze hersenen geven het lichaam namelijk een seintje om minder warmte te af te geven. De bloedvaatjes vernauwen zich en trekken zich wat dieper terug in de huid. Omdat onze voeten een dunner huidje hebben, krijgen deze hier het eerste last van. Naast ongemak, zijn langdurig koude voeten ongezond: doordat er minder bloed door de voeten stroomt kunnen afvalstoffen minder goed afgevoerd worden én komen we stukken slechter in slaap. Genoeg redenen om te zorgen voor lekkere warme voeten. Te beginnen in de badkamer!

 

Elektrische vloerverwarming

Er is niets zo heerlijk als een ruimte binnenstappen waar uw voeten direct verrast worden met een aangename temperatuur. Wie houdt van het echte wellness gevoel kiest tegenwoordig voor een verwarmde vloer in de badkamer. Heeft u nieuwe badkamerplannen? Als u dan toch bezig bent, verdiept u zich dan zéker eens in de mogelijkheden voor vloerverwarming.

 

Korte opwarmtijd: meteen plezier!

Bijna iedere nieuwe badkamer wordt aangelegd met elektrische vloerverwarming. Een van de grootste voordelen hiervan is dat de badkamer een stuk sneller opwarmt dan met een traditionele radiator. Elektrische vloerverwarming kan onafhankelijk functioneren van uw centrale verwarming. In tegenstelling tot een radiator kunt deze zo instellen dat u ’s ochtends (of in de nacht) niet hoeft te wachten totdat uw badkamer op temperatuur is en diréct warme voeten heeft zodra u de ruimte binnenstapt. Wel zo handig!

 

Ruimte én geldbesparing

Doordat vloerverwarming voor het grootste deel bestaat uit stralingswarmte komt de warmte gelijkmatig omhoog. De ruimte voelt in zijn geheel een stuk comfortabeler aan, waardoor u de temperatuur minder hoog hoeft in te stellen én u dus bespaart op verwarmingskosten. Nog een voordeel: doordat de verwarming in de vloer is ingebouwd hoeft u geen radiator meer in de badkamer te plaatsen en houdt u voldoende ruimte voor andere meubels of accessoires (of juist niets) over. Ook ideaal dus voor de kleine badkamerruimte!

Houdt u van een lekker warme handdoek na het douchen? Dan kunt u in plaats van een radiator alsnog kiezen voor een verwarmingspaneel waar u alsnog uw handdoeken aan kunt ophangen. Lees hier meer over het creëren van warmte in uw badkamer.

 

Laat u inspireren

Heeft u interesse in de mogelijkheden voor vloerverwarming in uw badkamer? Of bent u nieuwsgierig naar andere mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs, bezoek de showroom of bekijk Grando Pinterest voor alles op het gebied van badkamers. Wij helpen u graag uw badkamerdromen laten uitkomen!