Woonkeuken in een oude smederij in Halsteren

In de oude smederij van Halsteren is sinds 2017 de Glasfabriek van eigenares Mariëlle gevestigd. Hier werkt en woont ze - samen met haar gezin - met veel plezier. Passend bij de historie en het heden zochten ze een keuken die past bij de ambachtelijke uitstraling van de woning. “Daarom sprak het 55-jarige vakmanschap van Grando ons wel aan!”, aldus Mariëlle.

Ontmoet de klant

Wie: Mariëlle, John, Selma (19) en Koen (16)
Type woning: Traditionele vrijstaande woning
Woonstijl: Landelijk
Werkblad: Keramisch
Apparatuur: Siemens

Hoe ben je bij Grando terechtgekomen?

“Een familielid van mij is werkzaam bij Grando Keukens & Bad. Dan is de keuze voor een Grando- keuken snel gemaakt. Buiten dat wist ik dat Grando met zelfstandige ondernemers werkt die hart voor de zaak hebben en al sinds 1965 keukens en badkamers verwezenlijken.”

Naar welke keukenstijl was je op zoek?

“Ons huis was eerst een oude smederij. De schuur die er nu nog staat, is nog als vanouds. Wel vernieuwd natuurlijk! Dus we zochten naar een stijl, die bij de nieuwbouw en de oude elementen van de schuur paste. Ook wilden we graag houten accenten in de keuken terugzien.”

Wat moest er zeker in jouw nieuwe keuken komen?

“Degelijke keukenapparatuur en een goed werkblad. Hier wilden we niet op besparen, want daar kunnen we echt dagelijks van genieten.”

Welke keuze vond je het moeilijkst?

“Het kiezen van de juiste kleur. Want wat past bij de woning? Wat vinden we mooi? Dat vonden we lastig. Gelukkig konden we - door zelf stalen bij elkaar te leggen in de Grando-showroom - verschillende materialen en kleurenopties met elkaar combineren. Daarbovenop heeft het advies van Evert Rop van Grando Barendrecht ook zeker geholpen bij het maken van de juiste keuzes.”

Was er een verbouwing nodig?

“We hebben het huis in 2017 gekocht. Na het verkrijgen van de vergunning zijn we direct aan het verbouwen en herbouwen gegaan. Hoognodig, want de voormalige smederij en de twee woningen hadden een rigoureuze aanpak nodig. Alleen de schuur waar de smederij daadwerkelijk gehuisvest was, is staande gebleven. De rest van de twee huizen hebben we volledig gesloopt om aan de huidige wooneisen te kunnen voldoen. Wel is het straatbeeld hetzelfde gebleven als voorheen. Het huis is in exact dezelfde stijl weer opgebouwd, alleen nu met 1 voordeur in plaats van 2. De keuken staat daarom in een compleet nieuw huis. Handig met de aansluitingen, hier konden we met de bouw al goed over na denken.”

Hoe vond je de service en de montage?

“Prima. Het proces is van begin tot eind goed verlopen. Natuurlijk kan er altijd iets misgaan, maar dat is netjes opgelost.”

Hoe bevalt de kookplaat met geïntegreerde afzuiging?

“Heel goed! Vooral omdat we hierdoor vrij zicht hebben naar de woonkamer; dat vinden we super.”

Wat vind je achteraf gezien het beste idee?

“De Quooker!”, roept Mariëlle meteen. “En de locatie van de keuken. We hadden zelf een hele andere plek in gedachten, maar Evert Rop kwam met een alternatief dat veel beter bij onze woonwensen paste”.

Wat is mooiste aan jouw keuken?

“Het keramische werkblad. Er zit echt een uniek patroon in. Ook is het werkblad praktisch in gebruik en gemakkelijk schoon te maken. Ook de grootte van de keuken vinden we mooi passen in de ruimte.”

Wat is het lekkerste gerecht dat tot nu toe uit jouw keuken is gekomen?

“Taarten. John is de taartenbakker. Verder zijn wij eigenlijk niet zo van het uitgebreid koken, maar hebben wel elke dag plezier om de dagelijkse gerechten voor het gezin te bereiden.”

Zou je Grando aanbevelen en waarom?

“Zeker! Je wordt namelijk van A tot Z ontzorgd. Bovendien hebben we bij Grando Barendrecht ervaren dat de service goed is.”