Zo kleedt u uw badkamer sfeervol aan

De badkamer is veel meer dan de ruimte waar u zich opfrist, baddert of doucht. Het is dé plek waar u tot rust komt na een lange dag en geniet van een ontspannen momentje voor uzelf. De badkamer mag dus best een beetje sfeervol zijn. Maar hoe doet u dat? Grando zet de trends voor u op een rijtje!

 

Patronen en printen

Wie zich al een klein beetje verdiept heeft in de badkamertrends van het moment, is het vast niet ontgaan: het visgraatpatroon is niet meer weg te denken! Denk hierbij aan prachtige houten visgraatvloeren, of aan mooie donker- of lichtgrijze vloertegels in dit patroon. Ook zien we steeds vaker muurtegels in dit patroon, en dan met name witte tegeltjes met contrasterende donkere voegen. Houdt u van meer kleur in de badkamer? Kies dan voor waterdicht behang met bijvoorbeeld een botanische print, bloemenprint óf juist een rustieke betonlook.

 

Marmer, marmer, marmer

Waar het gebruik van luxe bouwmaterialen zoals marmer vroeger vooral alleen voor de rijke adel was weggelegd, mogen tegenwoordig steeds meer mensen van deze stijlvolle natuursteen genieten. En niet voor niets: een badmeubel of marmeren vloer geeft uw badkamer direct een luxe uitstraling. Door marmer te combineren met hout, zwarte of goudkleurige kranen en een inloopdouche tovert u uw badkamer om tot een waar paleis. Het materiaal is niet alleen een lust voor het oog: het gaat jaren mee en is vanwege het gladde oppervlak erg hygiënisch. Een nadeel: marmer heeft niet voor iedereen een betaalbaar prijskaartje. Gelukkig zijn er tal van manieren om een marmerlook te creëren: denk aan composietsteen, (waterdicht) marmerlook behang of tegels en zelfs niet van echt te onderscheiden muurstickers, potjes, opbergdoosjes en zeeppompjes in deze look!

 

….en hout!

Het mooie van marmer is dat het prachtig te combineren is met houttinten. En ja, hout in de badkamer kan echt zonder schimmels of vervorming! Zorg ervoor dat u kiest voor hardhout zoals teak, jatoba, merbau en ook sipo mahoni en iroko doen het goed in de badkamer. Helaas heeft ook hardhout een redelijk prijskaartje. Gelukkig kunt u ook kiezen voor zachtere soorten zoals beuken of eiken. Zorg er dan wel voor dat er voldoende ventilatie in de badkamer aanwezig is, droog het oppervlak regelmatig en behandel het hout met vernis, lak of olie. Vindt u het toch te spannend om te kiezen voor echt hout? Dan zijn er gelukkig ook veel kunststof badmeubelen in hout-look die niet van echt zijn te onderscheiden.

 

 

Natuur in de badkamer

Onze voorouders hebben jarenlang in de natuur geleefd. Het is dan ook niet voor niets dat wij zo kunnen genieten van planten, bomen en bloemen. Groen verlaagt de bloeddruk, werkt stressverlagend en brengt ons tot rust. Badkamerplanten zijn niet alleen goed voor ons, ze nemen ook vocht op en kunnen bacteriën elimineren doordat ze de luchtkwaliteit verbeteren. Kortom, genoeg redenen om uw badkamer te voorzien van mooie planten! Let op: niet elke plant overleeft in de badkamer. Planten die zich prettig voelen in een vochtige ruimte zijn onder andere de orchidee, graslelie, venushaar, aspargus en krulvaren.

 

Apothekersflesjes, potjes en tubetjes

In de badkamer horen natuurlijk mooie accessoires. Hierbij kunt u denken aan opbergmanden, vaasjes en spiegels: maar wat dacht u van zeepflesjes als accessoire? Want u kent het vast wel: heeft u uw badkamer net een mooie make-over of nieuw kleurtje gegeven, wordt het totaalplaatje vertroebeld door die uit het oog springende shampooflessen. U bent niet de enige die zich hieraan stoort. Daarom zien we tegenwoordig steeds vaker apothekersflesjes en potjes in bruinplastic in de badkamer. Bij de drogist vindt u dan ook steeds meer merken die kiezen voor het gebruik van deze mooie flesjes. Zit uw favoriete shampoo daar niet bij? Dan kunt u ze tegenwoordig ook zonder inhoud op internet of in winkels kopen. O ja, en om het af te maken kiest u natuurlijk voor bijpassende haar- en tandenborstel in houtlook én witte handdoeken en badjassen. Een echt wellnessgevoel gegarandeerd!

Meer inspiratie opdoen? Bekijk vooral eens onze Grando Pinterestpagina of bezoek één van onze vestigingen.