Zomer in de badkamer: 5 stylingtips

De zonnestralen komen door en de temperatuur stijgt: het is zomer. Het is het startschot voor de metamorfose in huis. De tuin, de woonkamer en de keuken krijgen een zomers tintje. Maar de badkamer blijft achter. Onterecht, vinden wij. En dus geven we u 5 badkamer styling tips om uw badkamer hetzelfde zomergevoel te geven als uw woonkamer en tuin.

Badkamer accessoires

Als u aan de zomer denkt, dan denkt u aan het strand en de zee. Aan de groene natuur. Het roept een zomers gevoel op. Met kleine, simpele accessoires is het al mogelijk dat gevoel naar uw badkamer te halen. Leg hier een daar wat schelpen, een beetje hout, zeesterren of een touw neer. Het zorgt direct voor een andere sfeer.

Ook planten zorgen snel voor een zomers karakter in de badkamer. Ze zijn fris en halen buiten letterlijk naar binnen. Let wel goed op welke planten u kiest. Niet alle planten zijn bestand tegen de vochtige omstandigheden in de badkamer.

Lichte kleuren in de badkamer

Het is niet per se nodig nieuwe spullen toe te voegen aan uw badkamer om een zomerse setting te creëren. Door hier en daar een kleur te veranderen, geeft u uw badkamer ook een andere uitstraling. Lichte kleuren in uw badkamer- en met name pastelkleuren - roepen een associatie met de zomer op. Vervang uw grijze badmat voor een mintgroene. Of wissel uw zwarte handdoeken eens om voor lila handdoeken.

Zomerse geuren

Focus u vooral niet alleen op wat u ziet. Ook de geur maakt een groot verschil. Sluit even uw ogen, denk aan de zomer en adem eens diep in. Wat ruikt u? De geur van de zee, van het bos of misschien van zoete, exotische vruchten? Plaats geurverspreiders of houten geurstokjes met die geur in de badkamer en de zomer lacht u toe. Ook nog een mooi voorbeeld van leuke accessoires in uw badkamer.

Muurbekleding

Een zomerse metamorfose doorvoeren kan al met de drie bovenstaande - redelijk eenvoudige - tips. Wilt u het écht goed aanpakken? Overweeg dan muurbekleding als onderdeel van de styling van uw badkamer. Hoe heerlijk is het als u tijdens het badderen daadwerkelijk uitkijkt op zee? Of als u midden tussen de bomen en planten kan douchen? Met behang dat geschikt is voor vochtige ruimtes tovert u uw badkamer in no-time om tot strand of jungle.

 

Tot slot

Er zijn dus ontelbare mogelijkheden om uw badkamer om te stylen tot zomers paradijs. Van kleine details tot grote veranderingen. We hopen dat onze tips u in ieder geval geïnspireerd hebben. Alvast een fijne zomer!

Bent u op zoek naar nog meer inspiratie. Vraag dan ons gratis inspiratie magazine aan!