Keuken opstellingen
Keuken opstellingen

Grando Keukenopstellingen: sfeervol én ergonomisch

Of u nu gaat voor modern, landelijk, een designkeuken of een combinatie van deze stijlen: de sfeer in de keuken is heel belangrijk. Maar wat dacht u van het ergonomische aspect? Een praktisch ingerichte werkplek is een absolute must. Samen met de ontwerpers van Grando kiest u daarom de keukenopstelling die het beste in de ruimte én bij uw lichaam past. In principe kan alles, en mag alles. Om u een idee te geven van de mogelijkheden introduceren wij graag een aantal van de meest gekozen keukenopstellingen zoals bijvoorbeeld een hoekkeuken of een kookeiland én informeren wij u over de meest praktische indelingen op ergonomisch vlak!

Wat zijn de mogelijkheden

Keukenindeling op maat

Gaat u een nieuwe keuken aanschaffen? Bij Grando bepaalt u natuurlijk zelf hoe u de keuken indeelt, welke materialen en kleuren u gebruikt en kiest u zelf de gewenste apparatuur. Het is echter raadzaam om vooraf goed inzichtelijk te maken wat de mogelijkheden binnen uw keukenruimte zijn. Meten is weten! Gaat u voor een L-opstelling, U-vorm of een luxe kookeiland? Grando helpt u graag op weg.

Kiest u voor voldoende ruimte?

Ruimte in de keuken: L-opstelling

Deze keuken bestaat uit een korte en een lange zijde, ook wel een hoekkeuken genoemd. De kookunit en spoelbak kunnen recht tegenover elkaar geplaatst worden, wat zorgt voor een prettige werksfeer. Het voordeel van deze keukenopstelling is dat u een groot werkblad heeft. Kortom, voldoende ruimte voor het snijwerk!

Een ideale opstelling

Alle apparatuur in één lijn: rechte keukenopstelling

Bij deze opstelling bevinden alle kasten en keukenapparaten zich aan dezelfde muur. Een ideale opstelling wanneer uw keuken smal is, of wanneer er maar één wand beschikbaar is. Omdat alle elementen in een rechte lijn worden geplaatst zult u in een rechte keuken meer op en neer moeten lopen.

Alles binnen handbereik

Alles binnen handbereik met een U-Keuken

Vindt u voldoende opbergruimte en werkruimte een pré? Dan hebben wij de uitkomst; de U-keuken! De keukenelementen kunnen zowel langs twee, als drie wanden worden geplaatst. Dankzij de U-vorm kunt u veel apparatuur kwijt en is alles binnen handbereik. Inspiratietip: wanneer u de keuken tegen twee wanden plaatst ontstaat er een open gedeelte dat een bar vormt. Zo maakt u van uw U-keuken een ideale en gezellige plek om te borrelen met vrienden en/of familie.

De crème de la crème

Het neusje van de zalm: het kookeiland

De crème de la crème onder de opstellingen. Bij deze opstelling wordt er een los element in het midden van de ruimte geplaatst. Dit creëert niet alleen extra werkruimte, maar is ook ideaal wanneer uw woning een open keuken heeft. Heeft u gasten? Laat ze plaatsnemen in de woonruimte en klets gezellig mee vanuit de keuken. Kortom: een echte ruimte én sfeermaker!

Ergonomisch verantwoord

Meten is weten

Of u nu groot of klein bent: om ergonomisch verantwoord te kunnen werken is het verstandig om rekening te houden met de hoogtes van uw keukenapparatuur. Wist u bijvoorbeeld dat u uw rug zo min mogelijk belast wanneer de vaatwasser op een hoogte van 115 tot 120 cm wordt geplaatst? En kunt u met uw hand de bodem van de spoelbak aanraken? Dan zit u goed! Veiligheid in de keuken creëert u door de oven op armhoogte (100 tot 140 cm) te plaatsen. Een kookplaat op gelijke – óf 10 tot 12 lagere – hoogte als het werkblad zorgt voor een goed overzicht op de achterste pannen. En wat betreft de koelkast is een hoogte van 160 cm ideaal. lees hier meer tips over uw keuken op maat. Heeft u fysieke beperkingen? De ontwerpers van Grando kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. Want koken moet voor iedereen leuk zijn!

Volop inspiratie, voor elk budget.

Liever eerst vanuit thuis inspiratie opdoen? Bladert u dan ons Grando Inspiratie Magazine eens door. Wij zijn ervan overtuigd dat we voor iedereen een passende, betaalbare oplossing kunnen vinden. Niet voor niets beoordelen klanten ons met een uitstekend cijfer! Laat u ook overtuigen en lees wat klanten over ons te zeggen hebben. 

Vragen over keukenopstellingen? Contact ons!

Bij Grando kiest u altijd uit een breed aanbod keukens. U kiest zelf de stijl van uw nieuwe keuken, de gewenste opstelling én de indeling van uw apparatuur. Benieuwd naar hoe uw ideeën er op papier uitzien? Met de handige Grando ontwerptool maakt u zelf een gedetailleerde 3D tekening, die vanuit diverse invalshoeken te bekijken is.

Laat u het ontwerp liever over aan een van onze Grando adviseurs? Dat kan uiteraard ook. U bespreekt uw woonwensen – indien nodig komen wij zelfs bij u thuis – en uw specialist verzorgt de rest: service van ontwerp tot montage dus! Ons werk is pas klaar wanneer u tevreden bent. Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken met een adviseur bij u in de buurt? Schroom dan niet om contact op te nemen. Graag tot ziens!