Uw keuken op maat

Naast dat het meer dan fijn is als een keuken gewoon heel mooi is, verhoogt een goede indeling en een paar praktische keuzes het kookplezier enorm. Bij een advies gesprek op maat adviseren wij u graag over alle keuzes in de keuken. Want elke keuken is maatwerk!

DE IDEALE INDELING

Snijden, koken, bakken, kneden, smeren en afwassen. Allemaal handelingen die u dagelijks doet, waarbij een efficiënte indeling, de juiste materialen en een goede werkhouding van levensbelang zijn. Alle getoonde modellen bij Grando zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, kleuren en opstellingen, zoals een rechte, een U- of een hoekopstelling en een kookeiland. Alles begint daarom met de juiste indeling van uw toekomstige keuken. Met uw eigen Grando adviseur bekijkt u de mogelijkheden van uw ideale indeling voor uw situatie. De bekendste indelingen zijn:

  • Recht
  • Parallel
  • Eiland
  • Hoek
  • Schiereiland
  • U-vorm

Werkdriehoek

Dit is de driehoek die wordt gevormd door de koelkast, gootsteen en kookplaat en is de plek waar u de meeste meters maakt. De kunst van een goed ontworpen keuken is dat u geen onnodige afstanden hoeft af te leggen, maar tegelijkertijd genoeg werkruimte heeft tussen de kookplaat en gootsteen. Als de ‘gouden driehoek’ is gevonden, kan de indeling van de kasten daarop worden afgestemd. Waarbij er uiteraard rekening wordt gehouden met de volgorde van werkzaamheden, gebruiksfrequentie en mogelijke risico’s.

DE IDEALE HOOGTE

Uw lichaam zal u dankbaar zijn als u niet alleen de juiste hoogte van het werkblad en fornuis straks in uw keuken heeft, maar ook die van de apparatuur. De stelregels zijn hiervoor als volgt:

WERKBLAD

Een standaardwerkblad is ongeveer 90 cm hoog. Dit voldoet voor de meeste mensen, maar voor heel lange of heel kleine mensen kan deze hoogte klachten veroorzaken. Uw ideale hoogte is makkelijk te bepalen:
1. Ga voor het werkblad staan en zorg dat uw onder- en bovenarm een hoek van 90 graden vormen.
2. Laat iemand de afstand tussen uw elleboog en de vloer meten en trek daar 15 cm van af.

VAATWASSER

Een hoogte van 115-120 cm (hoger dan de gemiddelde vaatwasser) is ideaal doordat u dan niet hoeft te bukken.

KOELKAST

De ideale plek voor de koelkast is op ooghoogte. Dan is de inhoud goed te zien en kunt u met rechte rug iets pakken.

OVEN EN MAGNETRON

Door de oven en magnetron op armhoogte te plaatsen, kunt u hete en/of zware schotels er horizontaal uithalen.

KOOKPLAAT

Hoewel een kookplaat over het algemeen even hoog is als het werkblad kunt u hem ook 10-12 cm lager laten plaatsen. Zo kijkt u makkelijker in de achterste pannen.

KRAAN

Zeker als u last heeft van klachten aan uw handen of armen is het wijs om te kiezen voor een kraan met touch. Een automatische kraan gaat al aan door hem licht aan te raken met uw hand of pols.

Brengt u heel veel tijd door in de keuken, dan is het ergonomisch beter om het werkblad 5 tot 8 cm te verlagen: dit kan rug-, arm- en schouderklachten voorkomen.

Samenstellen van uw keuken

In de showroom neemt een Grando adviseur alle tijd voor u om naar uw wensen te luisteren. In het designcenter hebben we 101 mogelijkheden in fronten en werkbladen voor u klaarliggen om eindeloos te kunnen combineren. U krijgt advies over welk werkblad of front het beste in uw situatie past en samen kijkt u wat het beste in uw interieur past. Naast fronten en werkbladen wordt er ook gekeken naar geschikt apparatuur, kranen/spoelbakken en eventuele bijpassende grepen om een complete droomkeuken samen te stellen.

Wilt u thuis al wat meer informatie over de verschillende materiaal opties of het nieuwste apparatuur? Klik op onderstaande afbeeldingen om hier meer over te lezen.

VOLOP INSPIRATIE, VOOR ELK BUDGET.

Liever eerst vanuit thuis inspiratie opdoen? Bladert u dan ons Grando Inspiratie Magazine eens door. Wij zijn ervan overtuigd dat we voor iedereen een passende, betaalbare oplossing kunnen vinden. Niet voor niets beoordelen klanten ons met een uitstekend cijfer! Laat u ook overtuigen en lees wat klanten over ons te zeggen hebben. U kunt ook altijd een eigen moodboard samenstellen of de keuken keuzehulp invullen.

84 PAGINA’S BOMVOL INSPIRATIE, STIJLTIPS, TRENDS ÉN NOVITEITEN.
BINNEN ENKELE DAGEN GRATIS THUISBEZORGD.
KIJK BINNEN BIJ ONZE KLANTEN.

Vraag nu het gratis inspiratie magazine aan

Per post of digitaal *