Keukens met kook- of spoeleiland

Ruimtelijk en efficiënt

Keukens met kook- of spoeleiland

Ruimtelijk en efficiënt

Keukens met kook- of spoeleiland

Keukens met een kookeiland staan bij veel kopers hoog op het verlanglijstje. Zo’n keukenontwerp is dan ook de droom van veel keukenliefhebbers. Terecht, want met een kookeiland maakt u van de keuken het hart van uw huis. Bovendien kan een dergelijke keuken functioneren als kookgedeelte, eettafel én werkplek. Een luxe en exclusieve uitstraling is het resultaat. Eiland keukens zijn in allerlei stijlen beschikbaar. Grando zorgt ervoor dat uw kookeiland in ieder interieur past! 

Gezellig aanschuiven

Groot ruimtelijk effect dankzij slim keuken design

Niet iedere keuken is geschikt om een kookeiland in te plaatsen. Er is minimaal 20 m2 en een vrije doorgang van 1 meter nodig om vrij te kunnen bewegen en de keuken praktisch in te kunnen delen. Wanneer er echter voldoende ruimte is, kan een kookeiland juist een mooi ruimtelijk effect hebben! Niet alleen biedt het kookeiland namelijk veel werk- en opbergruimte, er blijft ook voldoende ruimte over voor nog meer kastenwanden. Het brede werkblad, de grote lades, het maakt het koken een nog leukere aangelegenheid: alle benodigdheden binnen handbereik! Het zitgedeelte met barkrukken nodigt bovendien anderen uit om lekker aan te schuiven.  

Modern, maar ook landelijk of juist klassiek!

Een kookeiland is verkrijgbaar in iedere gewenste stijl. De bekende moderne look wordt gecreëerd door bijvoorbeeld een krasvast werkblad van beton te combineren met witte kastjes. Ook materialen al roestvrijstaal, metaal, chroom, steen, kunststof en glas creëren een strakke uitstraling. Hout, steen, een groot fornuis en een granieten werkblad maken de keuken juist landelijk. Liever een klassiek ogend kookeiland? Donkere houtkleuren, brons, messing en marmer doen het goed! 

Grando inspireert, ontwerpt en monteert

Wenst u meer inspiratie? Speciaal voor u stelden wij het Grando Inspiratie Magazine samen: wij showen u compleet ingerichte keukens in verschillende stijlen en laten u zien welke materialen, apparatuur en accessoires goed bij de ruimte passen.  Het magazine is een ‘must-have’ in de zoektocht naar een nieuwe keuken en/of badkamer.

Ontdek de verschillen in kookeilanden

Kookeiland.. of toch schier- of spoeleiland?

Vaak denkt men bij het oriënteren naar een nieuwe keuken meteen aan een kookeiland. Weinig mensen weten echter dat er ook zoiets bestaat als een schiereiland of een spoeleiland. De verschillen op een rijtje:

Kenmerken van een kookeiland

Door in het centrum van de keuken te koken, kan u vaak goed contact houden met de woonkamer. Ook de afzuiging hoeft tegenwoordig geen probleem meer te zijn. Een afzuigkap kan vrij hangen, maar ook verwerkt worden in het plafond of zelfs in de kookplaat, waardoor u in eerste instantie niet eens merkt dat deze aanwezig is! Genieten wordt het zeker in een royale en luxe keuken met kookeiland. Op zoek naar inspiratie? Bekijk keuken Felina, Donnas, Ardore en Gardone eens voor de mogelijkheden! 

Kenmerken van een schiereiland

Kenmerkend aan een schiereiland is dat de korte zijde van de keuken tegen de wand is geplaatst. Er hoeft in dat geval maar aan één zijde loopruimte te zijn en benodigde leidingen en aansluitingen kunnen vanuit de muur komen, wat een schiereiland ook een geschikte optie maakt voor kleinere keukens. Bekijk onze showroom keuken Sebasti maar eens ter voorbeeld! 

Kenmerken van een spoeleiland

Een spoeleiland lijkt erg veel op een kookeiland, met het verschil dat bij een spoeleiland er zich een spoelbak in plaats van kookplaat bevindt op het losstaande keukengedeelte. Er bevindt zich in dat geval ook een keukenblok aan de muur waarop de kookplaat is bevestigd. Indien u geïnteresseerd bent in een spoeleiland moet u er wel rekening mee houden dat er een afvoer midden in de keuken gemaakt zal moeten worden. Bekijk onze keuken Stefano ter inspiratie! 

Van inspiratie naar installatie

Grando inspireert! Wanneer u dus aan het oriënteren bent naar een nieuw keuken design, bent u bij ons aan juiste adres. Blader bijvoorbeeld eens door het Inspiratie Magazine of neem een kijkje in de keuken in een van onze winkels. Klaar om zelf de stap te zetten naar een nieuwe keuken? Dankzij onze ontwerptool heeft u zo uw eigen droom van een kookeiland samengesteld. Uw woonwensen bespreken met een Grando adviseur kan natuurlijk ook. Eventueel komen we zelfs graag bij u thuis langs. Neem contact met ons op, dan plannen we graag een afspraak in!