Keukens met kook- of spoeleiland

Een keuken met een kookeiland is voor veel keukenliefhebbers dé ideale keukenopstelling. Begrijpelijk! Want met zo’n keukeneiland maak je van jouw keuken het hart van het huis. Bij Grando zorgen we ervoor dat jouw nieuwe kookeiland perfect past bij jouw interieur. Zo haal je nog meer plezier uit je keuken en kun je lekker kokkerellen met extra veel ruimte. Het resultaat? Een droomkeuken met een exclusieve uitstraling, waar je iedere dag weer van kunt genieten.

Keukens met een kookeiland voor iedere keukenopstelling

Een keuken met een kookeiland is meer dan alleen een plek om te koken. Het is namelijk ook dé plek om heerlijk te ontbijten met het gezin of te borrelen met vrienden en familie. Door een kookeiland met bar of zitgedeelte creëer je eenvoudig een gezellige setting. Je kunt natuurlijk ook werken aan je keukeneiland. 
Heb je niet genoeg ruimte in jouw keuken voor een los kookeiland? Geen probleem! Ook een schiereiland behoort tot de mogelijkheden. Hierbij zit het eiland met de korte zijde aan de muur. Waardoor je maar aan één kant loopruimte nodig hebt en toch kan genieten van een borrel of lekker ontbijt.

Kookeiland met kookplaat en spoelbak

In een keukeneiland kan ook eenvoudig een kookplaat of spoelbak verwerkt worden. Zo creëer je een 'werkdriehoek' in je keuken. Dit betekent dat de afstand tussen de kookplaat, spoelbak en de koelkast perfect is om zo efficiënt mogelijk te koken. Ook kun je makkelijk heen en weer bewegen tussen deze drie zones. Dit maakt een kookeiland niet alleen mooi, maar ook heel functioneel. Denk aan het makkelijk wassen van alle groenten voordat je ze snijdt, alle pannen en kruiden bij de hand in de kasten en lades onder het eiland of even tussendoor je handen wassen.

Inspiratie voor jouw kookeiland

Een keuken moet passen bij jouw persoonlijke smaak en wensen. Daarom heb je bij Grando de keuze uit keukeneilanden in verschillende varianten en stijlen. Je kunt kiezen uit diverse materialen, kleuren en afwerkingen. Zo kun je jouw nieuwe kookeiland helemaal eigen maken. Van een zwarte, strakke uitstraling voor een moderne look, tot hout en natuurlijke materialen voor een landelijke of industriële keuken. Met een keukeneiland kun je alle kanten op!

Wil jij meer tips en inspiratie? Lees dan ook onze blog.

Of je nu voor een keuken met alleen een kookeiland gaat, een kookeiland met bar of een keuken met spoeleiland, Grando heeft de perfecte oplossing voor jou! Kom langs in een Grando vestiging bij jou in de buurt en ontdek de mogelijkheden.