Natuursteen verwerken in de keuken

Natuursteen verwerkt in de keuken, zoals graniet, zorgt altijd voor een luxe uitstraling. En dan bedoelen we niet alleen wanneer verwerkt in het werkblad. Allereerst hieronder de voordelen van natuursteen.

  • Natuursteen is 100% natuurlijk en dus altijd uniek. Kiest u voor natuursteen, dan is er niemand met precies hetzelfde werkblad, dezelfde vloer etc.
  • Natuursteen is stevig en duurzaam
  • Natuursteen is hygiënisch
  • Natuursteen is krasbestendig en snijvast
  • Natuursteen is hard

Hoe verwerk ik natuursteen in mijn keuken?

Natuurstenen werkblad

Laten we beginnen met een onderdeel in de keuken dat vaak gemaakt is van natuursteen: het werkblad. Het werkblad is een plek waarop veel gebeurt. Het moet dus veel kunnen hebben. Een werkblad van natuursteen is daarom een goed idee. Het is hitte- en krasbestendig: ideaal voor het koken, bakken, snijden en voor andere keukenactiviteiten. Let wel op met bijtende stoffen, hier kan natuursteen iets minder goed tegen.

Lees hier alles over werkbladen.

Natuurstenen spoelbak

Kiest u voor een werkblad van natuursteen, dan zou u ook de spoelbak mee kunnen pakken. Waar zo’n natuurstenen spoelbak niet altijd hygiënisch is omdat veel vuil in de randjes achterblijft, is het wel prachtig!

Natuurstenen vloer

Ook vloeren worden vaak gemaakt van natuursteen. Waarom dit een goed idee is? Naast dat het erg stijlvol is, is een natuurstenen vloer duurzaam en ook nog eens makkelijk in onderhoud. Superhandig aangezien er in de keuken nogal eens geknoeid wordt.

Natuurstenen vensterbank

Heeft u een raam in de keuken? En vraagt u zich af hoe u op een relatief eenvoudige manier nog meer stijl in uw interieur introduceert? Dan is een natuurstenen vensterbank wat u zoekt! Zo’n vensterbank oogt stijlvol en brengt net dat beetje extra.

Natuurstenen muur

Niet alleen in andere ruimtes in het huis zijn stenen muren in opkomst, óók in de keuken. Modern en minimalistisch design dat precies past bij uw persoonlijke stijl.

Natuurstenen accessoires

Bij accessoires kunt u denken aan vazen, kandelaren en servies.