Werkbladen

ontdek de verschillen

Werkbladen

ontdek de verschillen

Werkbladen voor de keuken van uw dromen!

Werkbladen die functioneel én mooi zijn. U vindt ze bij Grando. De keuze voor een bepaald keukenwerkblad is belangrijk, ga maar eens na hoeveel uur per week u hier aan besteedt. Ingrediënten snijden en voorbereiden, koken, afwassen en soms zelfs eten: u doet het aan het werkblad dat u voor de komende jaren gekozen hebt. Wat is dan een slimme keuze? Immers zijn vandaag de dag zelfs onze keukenbladen aan mode onderhevig, waardoor er veel te koop en te kiezen is. Wij van Grando helpen u een handje en zetten de diverse materialen, vormen, maten en kleuren voor u op een rijtje, met alle bijbehorende voor- en nadelen!  

Licht en onderhoudsvriendelijk en goede prijs.

Werkblad van kunststof

Kunststof kan een slimme keuze zijn wanneer uw budget beperkt is. Het is een licht en onderhoudsvriendelijk materiaal, dat tegen een goede prijs kan worden ingekocht. Daarbij zijn kunststof werkbladen verkrijgbaar in duizend en één maten en kleuren, er zit dus altijd wel wat passends voor u tussen. Tot slot heeft een werkblad van dit materiaal als voordeel dat het niet poreus, en dus waterdicht is. Let wel goed op met kunststof: het is helaas niet hittebestendig. Oppassen dus met warme pannen, deze kunnen het blad verkleuren of zelfs doen smelten. Neem ook in uw overweging mee dat het blad gevoelig is voor deuken. Kiest u toch voor kunststof? Laat het dan professioneel installeren. Wordt het blad niet goed afgekit, dan kan het gaan bobbelen. Bekijk keuken Torino en keuken Laveno eens ter voorbeeld! 

Kies voor een oersterk werkblad

Werkblad van composiet

Op zoek naar een oersterk werkblad? Dan kiest u voor composiet. Graniet- en kwartsstukken worden  onder hoge druk tegen elkaar geperst, waardoor een erg ‘dicht’ blad ontstaat, dat niet zal gaan ‘werken’ of kromtrekken. Niet voor niets zijn composieten werkbladen een populaire keuze voor de keuken: het blad is stootvast, slijtvast en hitte- en krasbestendig. Dat betekent echter niet dat u hete pannen willekeurig neer kunt zetten: extreme hitte kan zorgen voor verkleuring van het blad. Let ook op met bijtende stoffen: deze kunnen langzaamaan in het blad trekken.

Benieuwd hoe dat eruit ziet? Bekijk ter voorbeeld eens keuken Livo of keuken Vivo

Grando inspireert, ontwerpt en monteert

Wenst u meer inspiratie? Speciaal voor u stelden wij het Grando Inspiratie Magazine samen: wij showen u compleet ingerichte keukens in verschillende stijlen en laten u zien welke materialen, apparatuur en accessoires goed bij de ruimte passen.  Het magazine is een ‘must-have’ in de zoektocht naar een nieuwe keuken en/of badkamer.

Prachtig & smaakvol

Werkblad van keramiek

Een prachtig, smaakvol materiaal met verbazingwekkende eigenschappen? Keramiek is uw keuze. Keramiek heeft de allure van natuursteen, gecombineerd met de hardheid van graniet. Het materiaal is vrijwel onderhoudsarm, krasbestendig, watervast, 100% kleurvast en kan als geen ander materiaal tegen hitte. Een hete ovenschaal kunt u zonder problemen op het werkblad plaatsen. Ook mooi meegenomen: keramiek kan gemakkelijk gecombineerd worden met andere materialen, het past bijna overal bij. De enige minpuntjes? Let op met bijtende middelen en scherpe voorwerpen, dan is een werkblad van keramiek gegarandeerd een keuze waar u jarenlang plezier van zal hebben! 

Geef uw keuken een luxe uitstraling

Werkblad van graniet

Dit 100% natuursteen product – dat ontstaat wanneer magma ondergronds stolt – geeft uw keuken een echt luxe uitstraling. Met een werkblad van graniet haalt u altijd een uniek product in huis, dat meestal in de kleuren wit, zwart of roze komt. Het materiaal heeft soms wel duizenden jaren uit kunnen harden, met als resultaat een supersterk keukenwerkblad. Kortom: stootvast, snijvast, krasbestendig én hittebestendig! De nadelen? Het materiaal is wel licht poreus en – maar dat is bij de meeste materialen zo – let ook op met bijtende middelen!

Keuken Varese en keuken Lino zijn mooie voorbeelden van modellen met een werkblad van graniet. 

Hét materiaal van de toekomst

Werkblad van beton

Het wordt ook wel hét materiaal van de toekomst genoemd: beton is qua keukenwerkblad zeer in opkomst. Wanneer je een trendy uitstraling wilt, kun je met beton dus goed uit de voeten. Het materiaal gaat bovendien lang mee dankzij haar kras-en hittebestendigheid (let op: de bovenlaag kan wel kwetsbaar zijn). Slijtvast dus. Een betonnen blad kan zeer glad worden afgewerkt: handig, mooi én praktisch! Welke nadelen moet u daar tegen afwegen? Ten eerste de prijs: die komt hoger uit omdat het blad zo in opkomst is. Let op met watervlekken: beton is poreus en ook gevoelig voor bijtende middelen en zuren. Ook plaatsing van het blad behoeft aandacht: het materiaal is erg zwaar!

Grando keuken Pescia is een voorbeeld van een keuken met een prachtig betonnen werkblad. 

Natuurlijk, tijdloos materiaal

Werkblad van hout

Bent u op zoek naar een natuurlijk, tijdloos materiaal? Overweeg dan een houten werkblad. Het hout staat mooi in veel stijlen keukens: van modern tot landelijk . Wellicht ook belangrijk voor uw overweging: hout is een duurzame keuze. Houd er wel rekening mee dat een natuurproduct altijd gevoelig is voor vocht en warmte, waardoor het blad kan gaan rekken of krimpen. Kiest u voor hout dan zult u hier de nodige aandacht aan moeten besteden: het is niet waterdicht en helaas ook krasgevoelig. Kortom, een mooi maar onderhoudsintensief materiaal: u dient het blad bijna iedere maand te oliën om het mooi te houden.

Tijdloos en duurzaam natuurproduct

Werkblad van marmer

Met een marmeren werkblad in je keuken krijgt je keuken een fraaie en luxe uitstraling. Het winnen van marmer vindt op veel verschillende plekken in de wereld plaats. Dit winningsgebied biedt zijn eigen kleur en uitstraling; zo is Bianco Carrara de bekendste marmersoort komend uit Italië. De geaderde structuur in verscheidende kleuren geeft een typisch uiterlijk aan het marmer, wat kan variëren per partij. Tevens kunnen er ook witte punt vlekken en craquelé aanwezig zijn op het oppervlak, wat duidelijk zichtbaar kan zijn en grof aan kan voelen. Ook is marmer erg gevoelig voor krassen en vlekken. Het is en blijft een natuurproduct, wat er ‘gebruikt’ uit zal zien, maar hierdoor ook zijn charmes heeft. Een groot voordeel is dat marmer hittebestendig is en daardoor is het  geen probleem om een kop hete koffie of thee op het blad te plaatsen. Wel raden we aan om een onderzetter onder een hete pan met vloeistoffen zoals vet of olie te plaatsen, omdat dit een thermoshock kan veroorzaken. Keuken Mella is een  prachtig voorbeeld van modellen met een marmeren werkblad.

Geniet nog meer van uw keuken

Kies uw ideale hoogte

Heeft u inmiddels een keuze kunnen maken voor een bepaald materiaal werkblad? Mooi. Stap 2 is het kiezen van uw ideale hoogte. Belangrijk, want een te hoog werkblad kan problemen met uw schouders veroorzaken, maar een te laag blad daarentegen zorgt weer voor rugklachten. Een gewoon aanrechtblad is vaak circa 90 cm meter hoog. Die afmeting is gebaseerd op de gemiddelde lengte van keukengebruikers, maar dus niet voor iedereen ideaal. Zo bepaalt u de hoogte van uw keukenwerkblad:

  1. Ga naast het werkblad staan en zorg dat de onder- en bovenarm een haakse hoek vormen.
  2. Meet de afstand tussen uw elleboog en de vloer en trek daar 15 cm vanaf.

Kunnen wij u verder nog ergens mee helpen?

Kunnen wij u nog adviseren met betrekking tot het kiezen van een werkblad? Wilt u inspiratie opdoen? Kom eens langs in één van onze vestigingen of neem direct contact op en maak een afspraak met uw Grando adviseur. We staan voor u klaar!