Werkbladen

Dik of dun, donker of licht, ruw of glad? Bij de keuze van een werkblad komen veel vragen kijken. Het is belangrijk om helder te hebben wat u mooi vindt en aan welke eigenschappen uw toekomstige werkblad moet voldoen.

KUNSTSTOF

De keuze voor kunststof is het voordeligst voor uw portemonnee. Daarbij is kunststof onderhoudsvriendelijk, vrijwel naadloos, krasvast en licht. Enige minpuntje is dat u voorzichtig moet zijn met hete pannen.

CORIAN

Een werkblad van Corian is duurzaam, massief en homogeen. Doordat het volledig op maat wordt gemaakt, kan het in iedere gewenste vorm worden gebogen. Het materiaal is in veel kleuren verkrijgbaar en kleine krassen kunt u eenvoudig herstellen.

HOUT

Houten werkbladen zijn terug van weggeweest. Het geeft instant sfeer en is zowel tijdloos als trendy. Nadeel is dat houten werkbladen veel onderhoud vergen en gevoelig zijn voor hitte en vocht. Tevens is dit materiaal ook kras- en vlekgevoelig.

BETON

Een werkblad van beton geeft direct een stoere uitstraling aan een keuken. De voordelen zijn legio: hittebestendig, kras- en stootvast en duurzaam. Nadelen zijn er helaas ook: beton is zwaar en vlekgevoelig.

GRANIET, TERRAZZO EN COMPOSIET

Prachtig en kras-, stoot- en slijtvast. Wel moet u voorzichtig zijn met bijtende (schoonmaak)middelen. Hoewel graniet en composiet op elkaar lijken, kunt u bij composiet kiezen uit heel veel verschillende kleuren en bij graniet vooral uit zwarte, witte en roze tinten. Daarnaast is graniet poreuzer dan composiet.

KERAMIEK

Keramiek ziet eruit als natuursteen en oogt stoer en natuurlijk. Doordat de toplaag van een keramisch werkblad homogeen is, kunnen vocht en vuil niet intrekken. Daarbij zijn de werkbladen heel onderhoudsvriendelijk.

MARMER

De trend van dit moment is marmer. Het heeft een klassieke uitstraling en gaat meer dan een leven lang mee. Doordat het poreus is, is het raadzaam om een marmeren werkblad te laten impregneren. Dit maakt het minder vlekgevoelig en waterafstotend. Hoewel het redelijk hittebestendig is, wordt het toch afgeraden om hete pannen direct op het oppervlak te zetten.

RVS

Dit wordt veel in professionele keukens gebruikt. Het is stevig, watervast, hittebestendig en hygiënisch. Daarnaast geeft het een  industriële look. Kijk wel uit voor krassen.

LAMINAATBLAD

Beton en marmer zie je in veel keukentrends terug. Een vergelijkbare, betaalbare uitstraling kunt u creëren met look-a-likes. Een laminaatkeukenblad is heel praktisch en ontzettend veelzijdig. Bij TopLaminate kunt u kiezen uit veel kleuren en DecorTop en TopCore hebben realistische structuren waardoor het een perfect alternatief is voor bijvoorbeeld een stenen werkblad. De mooie prints lopen dankzij de V-groovetechniek door in de rand van het blad.

KUNNEN WIJ U VERDER NOG ERGENS MEE HELPEN?

Kunnen wij u nog adviseren met betrekking tot het kiezen van een werkblad? Wilt u inspiratie opdoen? Kom eens langs in één van onze vestigingen of neem direct contact op en maak een afspraak met uw Grando adviseur. We staan voor u klaar!  

Ik ben op zoek naar *
Wat voor afspraak wenst u? *

Let op!
Wij controleren z.s.m. of uw voorkeursdatum beschikbaar is. U wordt gebeld voor het vastleggen van een definitieve afspraak.

Upload hier een foto of tekening van de ruimte.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.
Upload hier uw eigen moodboard.
Slechts één bestand.
10 MB limiet.
Toegestane types: gif, jpg, png, pdf.