Topsponsor HV/KRAS Volendam

Het is een naam die we regelmatig voorbij zien komen binnen de vereniging HV/KRAS Volendam. Maar wat is Grando Keukens & Bad precies? En wie schuilt er achter deze naam?

Geschreven door Lindsay Tol | Fotografie Emily Franklin

Grando is een bekende naam in keuken- en badkamerland en heeft maar liefst 36 filialen door heel Nederland. Ieder filiaal heeft een eigen ondernemer die hart voor de zaak heeft. In Purmerend is dit Martijn Kool. Het is alweer ruim vijftien jaar geleden dat Martijn zijn vestiging Grando Keukens & Bad Zaandam opende. In 2016 kwam daar de vestiging in Purmerend aan de Edisonweg bij. Met zijn franchise-onderneming in Purmerend streeft hij naar een ongedwongen klantbeleving: geen druk en geen sluwe verkooptactieken, maar een persoonlijke aanpak tijdens de gezamenlijke zoektocht naar een keuken of badkamer.

Martijn is al jaren een belangrijke (hoofd)sponsor van HV/KRAS Volendam. Ondanks de huidige moeilijke tijden verbond hij zich afgelopen seizoen aan maar liefst drie handbalteams: de Heren 1, Heren 2 en de Dames 1. Martijn houdt van Volendam en voelt zich thuis bij de vereniging. ‘Wat ik graag zou willen is nog meer binding met de Volendammers. HV/KRAS Volendam is vergelijkbaar met mijn eigen business. Je moet presteren en scoren om mee te blijven draaien in de top. Daarbij voelt ons eigen team bij Grando Purmerend aan als familie. Dezelfde saamhorigheid zie ik terug binnen de handbalvereniging. Dat is waar je het uiteindelijk allemaal voor doet.’

Dat Martijn trots is op wat hij doet, is duidelijk terug te zien in zijn filiaal in Purmerend. Naast de aangename, huiselijke sfeer, hangt er in meerdere keukens een ingelijst handbalshirt van HV/KRAS Volendam. Wij kregen er een rondleiding van Jeremy Chéron, bedrijfsleider en gezicht van Grando Keukens & Bad Purmerend, en tevens de contactpersoon van HV/KRAS Volendam. 

Jeremy, vader van een dochtertje van bijna een jaar oud, werkt al ruim zestien jaar voor Grando. ‘Ik doe dit werk al jaren met veel plezier. Na mijn opleiding aan de Grafische School kwam ik bij Grando Keukens & Bad Zaandam terecht, een andere onderneming van Martijn. Onder zijn vleugel heb ik het vak geleerd. Het is echt iets waarin ik mijn creativiteit kwijt kan.’ Jeremy werkte ruim veertien jaar in het filiaal in Zaandam voordat hij bedrijfsleider werd in Purmerend. ‘Een geweldige uitdaging’, zegt hij trots. ‘De showroom in Purmerend is maar liefst 1200 m². Je kunt hier 25 keukens en 15 badkamers en vloeren komen bekijken. Daarnaast hebben we meer dan 350 verschillende fronten, 200 bladen en 150 verschillende tegelkleuren; de keuze is dus echt enorm.’

Grando Keukens & Bad Purmerend is meer dan keukens en badkamers alleen. Met de A tot Z service word je geholpen bij alle stappen van je renovatie. Jeremy: ‘Wij slopen je oude badkamer of keuken, verleggen de leidingen, zorgen voor stukadoors, tegelzetters; wat je maar wilt. Een oude badkamer of keuken vervangen voor een nieuwe vraagt om een strakke planning – niet iedereen wil al die losse elementen zelf regelen. Wij hebben vier fulltime keukenmonteurs in loondienst. Voor het verbouwen van badkamers doen wij een beroep op onze zelfopgeleide onderaannemers. Op deze manier verzorgen wij het hele proces voor onze klanten, zodat zij zich niet druk hoeven te maken over wie op welke dag komt.’ Martijn voegt daaraan toe: ‘Momenteel zijn wij nog op zoek naar een goede onderaannemer voor badkamermontage in Volendam. Zodat een Volendammer bij een Volendammer kan verbouwen.’ 

Maar wat maakt Grando Keukens & Bad Purmerend nou zo speciaal?

Jeremy: ‘Een aantal weken terug stond er een negatief artikel in de krant over keukenboeren. Ik las het en dacht: ik herken ons hier helemáál niet in terug. Wij zijn altijd transparant naar onze klanten. Wij willen dat de klant zich hier thuis voelt, met een gerust hart rond kan kijken en geen druk ervaart.’ 

‘De aankoop van een keuken of badkamer is een traject van uren, dagen en soms zelfs maanden. Je koopt niet ‘even’ een keuken of badkamer. Wij begrijpen dat. We praten over maten, smaak, bespreken alle details en komen dan zelf thuis meten bij de klant, als een laatste check. Vervolgens maken we – nog steeds geheel vrijblijvend – een 3D-tekening waarin wij alle informatie verwerken.’

‘Wij zijn een onderdeel van het aankoopproces en niet van het verkoopproces.’

Altijd persoonlijk contact

Het persoonlijke contact is een kracht van Grando Purmerend. De franchise-onderneming heeft geen hoofdkantoor; als klant ben je geen nummertje. De huisstijl is van Grando, maar de klantbeleving en familiaire approach is wat Grando Purmerend onderscheidend maakt. Jeremy’s collega Roy, die ook even aanschuift tijdens het gesprek, sluit zich hier volledig bij aan. Hij deelt het enthousiasme van Jeremy. ‘Wij zijn een onderdeel van het aankoopproces en niet van het verkoopproces. Dat maakt ons anders dan de rest. We nemen de tijd voor onze klanten en kijken gezamenlijk naar de beste opties. We raden zelfs altijd tussendoor denktijd aan: we hebben liever dat klanten de rust en tijd durven te nemen om alles te laten bezinken. En dan zien wij de mensen natuurlijk graag bij ons terug.’ De uiteindelijke verkoop van een badkamer of keuken is na dit persoonlijke contact de kers op de taart. 

Dat service bij Grando Purmerend hoog in het vaandel staat, is wel duidelijk. Ben jij ook toe aan een nieuwe keuken of badkamer? Helaas is een bezoek aan de prachtige showroom aan de Edisonweg momenteel niet mogelijk. Toch staat het team van Grando Keukens & Bad Purmerend nog steeds voor je klaar! Met persoonlijke advies, online, telefonisch of bij je thuis. Vanzelfsprekend wordt bij het inmeten, leveren of monteren van keuken en/of badkamer rekening gehouden met alle veiligheidsvoorschriften. 

Fronten, werkbladen of tegels gewoon bij u thuis 

Om in deze tijd toch je droomkeuken of -badkamer te kunnen realiseren, neem dan contact op met Grando Keukens & Bad Purmerend via de contactpagina. Door middel van o.a. videobellen laten zij jou de showroom zien en komen bij je thuis met stalen van de uitgekozen materialen.

Liever een kijkje in de prachtige showroom wanneer dit weer mogelijk is? Grando Keukens & Bad Purmerend is gevestigd aan de Edisonweg in Purmerend. Het filiaal is normaliter zeven dagen per week geopend. Ook voor een privébezoek buiten de reguliere openingstijden kan een afspraak gemaakt worden. 

Lijkt het jou ook leuk om deel uit te maken van dit familiebedrijf?

Jeremy en zijn enthousiaste team zijn nog op zoek naar een collega! Bekijk de vacature van Grando Keukens & Bad Purmerend.