Composieten werkbladen

Bent u net verhuisd en/of gaat u uw keuken verbouwen? Dan hoort daar natuurlijk ook een mooi aanrechtblad bij. Gelukkig is de keuze reuze: in zowel kleur en stijl als materiaal. Een populair materiaal voor aanrechtbladen is composiet, ook wel hét alternatief voor natuursteen. Het wordt daarom vaak de industriële variant van natuurstenen aanrechtbladen genoemd. Een composiet aanrechtblad geniet vaak de voorkeur door enerzijds het gebruiksgemak en anderzijds het design. Maar wat is composiet precies en wat zijn de voor- en nadelen? Dat vertellen we u graag.

Wat is composiet?

Composiet aanrechtbladen zijn samengestelde aanrechtbladen en bestaan uit gerecycled graniet, kwarts en harsen. Composiet bevat dus wel natuursteen, maar het is een technisch vervaardigd product. Composiet werkbladen zijn in alle kleuren te verkrijgen en worden gepolijst, gebrand of gezoet opgeleverd. Dankzij het productieproces zijn composiet aanrechtbladen ijzersterk. Het materiaal heeft een luxe uitstraling en kan tegen een stootje.

 

Voordelen van composiet keukenblad

  • Composiet is heel sterk en is daardoor bestand tegen krassen en slijten
  • Composiet aanrechtbladen zijn dicht, waardoor ze niet zomaar vocht, water of schadelijke stoffen doorlaten
  • Composiet is hygiënisch

Nadelen van composiet keukenblad

  • Composiet is gevoelig voor vlekken
  • Met een composiet aanrechtblad bestaat de kans op thermoshock, met als gevolg blijvende verkleuringen van het aanrechtblad

De bewerking van composiet

Bij het produceren van composiet worden de verschillende ingrediënten onder hoge druk in een mal gemengd en tot een plaat gevormd. De toegevoegde pigmenten bepalen de kleur van het uiteindelijke eindproduct. Om deze reden zijn aanrechtbladen van composiet makkelijker op maat te maken dan natuurstenen bladen die uit één stuk gesneden moeten worden. Let op: het kan voorkomen dat een composiet werkblad net niet helemaal egaal is, met als gevolg minimale kleurverschillen.

 

Het onderhouden van een composiet keukenblad

Keukenbladen van composiet hebben verschillende onderhoudsvoorschriften, afhankelijk van de samenstelling van materialen. Wat in ieder geval altijd geldt bij een composiet keukenblad is dat u alert moet zijn op vlekken en het slim is pannen op een onderzetter te zetten. 

Wekelijks/dagelijks onderhoud

Voor de dagelijkse schoonmaak van het blad gebruikt u een sopje met een mild schoonmaakmiddel zonder zure of chemische toevoegingen, zoals Dreft of groene zeep (zonder citroen).

Aanrechtblad van composiet of graniet?

Ons wordt vaak de vraag gesteld wat een beter materiaal is voor het werkblad: graniet of composiet. Laten we beginnen met wat graniet precies is. Graniet is een stollingsgesteente dat uit lava is ontstaan en is daarmee 100% natuurlijk. Het gesteente wordt gewonnen in steengroeven overal ter wereld. We sommen de grootste verschillen met composiet hieronder voor u op.

De belangrijkste verschillen

  • Graniet is 100% natuurlijk en daardoor altijd uniek, in tegenstelling tot composiet
  • Composiet is in veel meer kleuren te verkrijgen
  • Composiet is vaak goedkoper

Composiet werkblad kopen?

Zoals u ziet heeft composiet vele voordelen, wat het een erg populair materiaal voor werkbladen maakt. Hulp nodig bij de zoektocht naar het beste materiaal voor een werkblad? We helpen u graag!


  Plan nu een afspraak