De parallel keuken: praktisch en stijlvol

Een keukenopstelling waardoor je niet alleen zo efficiënt mogelijk kunt koken maar ook nog genoeg opbergruimte hebt? Dát is een keuken met parallel opstelling! Maar wat zijn nu precies de mogelijkheden en voordelen van een parallel keukenopstelling? Je leest het allemaal in deze blog.

Wat is een parallel keuken?

Een parallel keuken is een keukenopstelling met twee losse, rechte elementen tegenover elkaar. Simpel gezegd is het een upgrade van de standaard rechte keuken. Deze elementen kunnen beide tegen een muur geplaatst worden of met één deel tegen de muur en de ander in de kamer. Met deze opstelling is er in jouw keuken een perfecte balans tussen functionaliteit en uitstraling. Ideaal, toch?

Efficiënte indeling

Of je nu het liefst uren in de keuken staat te kokkerellen of net een ei kunt bakken, voor beide geldt dat je alles binnen handbereik wilt hebben. Bij een parallelle keukenopstelling is de ruimte tussen de twee keukenelementen niet heel groot. Zo heb je de kookplaat, gootsteen, oven(s) en vaatwasser allemaal dicht bij elkaar. Lekker praktisch en efficiënt, bij zowel een grote als een kleine keuken.

Tip van adviseur Jip: Houdt rekening met de zogenoemde keukendriehoek. Dit is de ruimte tussen de koelkast, kookplaat en spoelbak. De afstand hiertussen mag maximaal 2 meter zijn voor de perfecte indeling.

Speel met de opstellingen

Dat een parallel keuken uit twee delen bestaat, dat is nu wel duidelijk. Maar wist je dat je qua opstelling verschillende mogelijkheden hebt? Je kunt natuurlijk gaan voor de rechte opstelling met de twee elementen tegenover elkaar. Als je wat extra opbergruimte wil, kun je ook kiezen voor een parallel keuken met kastenwand. Hier kun je bijvoorbeeld ook inbouwapparatuur zoals de stoomoven, het koffiezetapparaat of de koelkast kwijt.

Wil je een echte leefkeuken? Kies dan voor een parallel keuken met een bar of eiland. Zo kunnen gasten ook gezellig in de keuken zitten als je een feestmaal aan het voorbereiden bent of juist lekker met je gezin ontbijten iedere ochtend. Extra fijn: je kunt zo ook aan beide kanten van het eiland eten voorbereiden.

Een parallel keuken in iedere stijl

Weet je wat ook handig is aan een parallelle keukenopstelling? Het is te combineren met iedere interieurstijl. Ga bijvoorbeeld voor een stoere uitstraling met een industriële keuken in een parallel opstelling. Of juist voor een moderne look met een zwarte greeploze keuken. Maar ook als je fan bent van een landelijke woonstijl of chique woonstijl is deze keukenopstelling perfect! Ga los met kleuren, materialen en bijpassende accessoires om zo jouw droomkeuken samen te stellen.

 

Advies over een parallel keukenopstelling?

Wil je meer weten over welke parallelle keukenopstelling het beste bij jouw interieur past? Onze specialisten staan voor je klaar om jou te adviseren en helpen om dé perfecte keuken samen te stellen. Maak vrijblijvend een afspraak in een Grando vestiging bij jou in de buurt en ontdek de mogelijkheden. Tot snel!