Herfst: Amandelcakejes met bramen

GRANDO X RUTGERBAKT

Deze cakejes zijn extra smeuïg en vol van smaak door het amandelmeel. In plaats van bramen kun je ook ander fruit gebruiken, zoals frambozen of blauwe bessen.

Benodigdheden

vOOR 12 cakejes

 

 

VOOR HET BESLAG

  • 125 gr boter, gesmolten
  • 125 gr amandelmeel
  • 175 gr fijne suiker
  • 60 gr bloem
  • ¼ tl zout
  • 3 eieren
  • rasp van 1 sinaasappel

VERDER NODIG

  • boter, om in te vetten
  • bloem, om te bestuiven
  • 24 bramen

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de twaalf holtes van een cupcakevorm in met boter en bestuif ze daarna met behulp van een theezeefje met bloem. Klop de overtollige bloem uit de vorm door deze ondersteboven te houden.

Doe alle ingrediënten voor het beslag in een kom en mix deze met een garde of (hand)mixer met garde(s). Mix het beslag niet te lang, als het een glad beslag is dan ben je klaar. Verdeel het beslag over de vormpjes. Dit gaat het makkelijkst met twee eetlepels of met een kleine ijslepel. Leg in elk vormpje twee bramen op het beslag.

Bak de amandelcakejes in 15-20 minuten goudbruin. Laat ze na het bakken een paar minuten afkoelen en haal ze vervolgens met behulp van een lepel uit de vormpjes. Laat ze verder afkoelen op een rooster.

Lekker doorbakken?

Probeer ook eens deze recepten!

Herfst: BANANENBROOD MET CHOCOLADE EN PECANNOTEN

 

Bekijk het recept >> 

Herfst: PERENGALETTES

 

Bekijk het recept >>