Herfst: Perengalettes

GRANDO X RUTGERBAKT

Alleen het uiterlijk van deze perengalettes doet je al watertanden toch? Het leuke is dat dit een heel simpel recept is, maar er toch geweldig uitziet. Het geheim zit hem in de plakjes peer die als een waaier op het bladerdeeg liggen. En naast dat ze er prachtig uitzien smaken ze ook nog eens heel lekker!

Benodigdheden

vOOR 6 galettes

 

 

VOOR DE GALETTES

  • 1 rol koelvers bladerdeeg
  • 100 gr amandelspijs
  • ¼ - ½ ei, losgeklopt
  • 3 kleine handperen

VERDER NODIG

  • ½ ei, losgeklopt
  • 60 gr abrikozenjam

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rol het bladerdeeg met bakpapier en al uit. Steek of snijd daar 6 cirkels uit, met een doorsnede van ongeveer 12 centimeter. Dit gaat makkelijk door een klein bordje met die afmeting omgekeerd op het bladerdeeg te leggen en het deeg daarlangs te snijden. Leg de rondjes bladerdeeg op de bakplaat en prik het deeg in het midden een paar keer in met een vork. Bestrijk de randen van het deeg met wat losgeklopt ei.

Meng het amandelspijs met het ei tot het goed smeerbaar is. Gebruik eerst ¼ van het ei, als het spijs nog te stevig is kun je wat meer ei toevoegen. Verdeel het amandelmengsel over het midden van de plakjes bladerdeeg.

Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Snijd de halve peren in de lengte in dunne plakjes en druk ze iets plat, zodat ze als een waaier uiteenvallen. Leg ze voorzichtig in het midden op de amandelvulling.

Bak de perengalettes in 20-30 minuten goudbruin en gaar. Laat de perengalettes afkoelen op een rooster.

Verwarm de abrikozenjam al roerend in een steelpannetje en druk deze met een lepel door een fijne zeef. Bestrijk voor het serveren de galettes met een kwastje met de verwarmde abrikozenjam.

Lekker doorbakken?

Probeer ook eens deze recepten!

 

zomer: Amandelcakejes met bramen

 

Bekijk het recept >> 

 

Herfst: BANANENBROOD MET CHOCOLADE EN PECANNOTEN

 

Bekijk het recept >>