Herfst: Bananenbrood met chocolade en pecannoten
Bananenbrood is altijd een succes en de perfecte manier om overrijpe bananen in te verwerken. Deze versie is extra lekker doordat er ook pure chocolade en pecannoten in zitten. Dit recept is het lekkerste met rijpe (of net overrijpe) bananen. Zelf heb ik een bakje in de diepvries staan waar de te rijpe bananen in gaan, zodat ik daar eens in de zoveel tijd dit lekkere bananenbrood mee kan bakken.
Benodigdheden
vOOR 10 - 15 plakkenn
VOOR HET BESLAG
- 300 gr (over)rijpe banaan (zonder schil)
- 2 eieren
- 1 tl vanille-extract (zie blz. 11)
- 150 gr lichtbruine basterdsuiker
- 175 gr bloem
- 1 el bakpoeder
- ¼ tl zout
- 125 gr boter, gesmolten
- 100 gr pure chocolade, grof gehakt
- 75 gr pecannoten, grof gehakt
VERDER NODIG
- boter, om in te vetten
Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet een cakevorm van 25 centimeter in met boter en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.
Doe de banaan in een kom en prak deze fijn met een vork. Voeg de eieren en het vanille-extract toe en prak deze erdoor. Voeg de lichtbruine basterdsuiker, bloem, het bakpoeder, zout en de gesmolten boter toe en roer met een spatel alles door. Meng er tot slot de gehakte chocolade en pecannoten door. Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.
Bak het bananenbrood in 60-75 minuten gaar. Test of het bananenbrood gaar is met een satéprikker. Prik daarmee in het bananenbrood. Zit er geen beslag meer aan de prikker, dan is het gaar. Laat het bananenbrood 5-10 minuten afkoelen en haal hem vervolgens met behulp van het bakpapier uit de vorm. Laat het brood verder afkoelen op een rooster.