Hoe kies je de stijl van jouw keuken?

De keuken is voor veel mensen het hart van hun huis. De plek waar het gezin samenkomt voor een gezellig ontbijtje, heerlijk diner of een spelletje aan de keukentafel. Het is dus fijn als deze ruimte helemaal aan jouw wensen voldoet. Een nieuwe keuken kiezen is hartstikke leuk, maar misschien ook wel een flinke uitdaging. Er zijn namelijk ontelbaar verschillende mogelijkheden voor ieder budget. Je kiest uiteindelijk zelf de stijl die het beste bij jezelf en jouw woning past, maar wat advies is natuurlijk nooit mis. In dit blog helpen we je op weg naar de keuze van jouw droomkeuken.

Wat wil je wél?

Snuffel eens rond op PinterestInstagram of verschillende woonblogs. Kijk naar verschillende sferen, opstellingen, materialen, kleuren en apparatuur bijvoorbeeld. En vergeet vooral de details niet, zoals greepjes, kranen, verlichting en keukentextiel. De kleinste details maken of breken namelijk de totaaluitstraling van jouw keuken. Je kunt zelfs een moodboard maken en dit meenemen naar de vestiging, of een Pinterest-bord laten zien op je smartphone. Zo krijgen onze adviseurs een goed beeld van jouw wensen.

 

Wat wil je níet?

Vind je het lastig om je keukensmaak te ontdekken? Schrijf dan eens op wat je juist níet mooi vindt. Zo kun je uit het grote aanbod steeds meer afstrepen en blijft er uiteindelijk de beste keuze voor jou over. Ook als je totaal geen idee hebt wat je wilt is er nog geen probleem. Onze keukenspecialisten adviseren dag in, dag uit mensen bij hun keukenzoektocht, dus laat ze gerust een verschillende voorstellen doen.

 

Landelijk, modern of luxe?

De collectie Grando keukens bestaat grofweg uit 3 keukenstijlen, namelijk:

Binnen deze stijlen is er uiteraard nog steeds van alles te kiezen. Of misschien zoek je graag spanning op met een keuken die meerdere stijlen met elkaar vermengd? Het is allemaal mogelijk.

 

Landelijke keukens van Grando

Heerlijk thuiskomen in een sfeervolle leefkeuken, dat is landelijk. Een landelijke keuken zorgt voor een warm welkom voor het hele gezin. Met houten ladekasten en open kastjes waar je al je potten en pannen in kwijt kunt, gaan praktisch en decoratief hand in hand. Op planken tegen de achterwand stel je kookboeken, flesjes olijfolie en kruiden tentoon. Kortom, in een landelijke keuken mag jouw persoonlijkheid gezien worden. De kenmerkende natuurlijke materialen van een landelijke keuken matchen mooi met kleuren als grijs, bruin, magnolia of zand. Een extra dik stenen werkblad maakt het af.

Bekijk onze landelijke keukens

 

Moderne keukens van Grando

Puur design, optimale functionaliteit en een perfecte balans tussen kleuren en materialen. Dat kenmerkt de moderne Grando keuken. Word je enthousiast van strakke lijnen, vierkante vormen en een gladde afwerking? Dan is een moderne keuken misschien wat voor jou. Ga je voor wit, witter, witst? Of combineer je liever houttinten met bescheiden kleuren zoals taupe, zand en groen? Met een moderne keuken kun je veel kanten op. Jij bepaalt.

Bekijk onze moderne keukens

 

Luxe keukens van Grando

Liefhebber van luxe? Dan spreekt deze combinatie van klasse, exclusiviteit en comfort jou vast aan. Onze design keukens staan bekend om hun luxe uitstraling, functionele vormgeving, kwalitatieve materialen en technische snufjes. Typerend is het bescheiden kleurgebruik. Grijstinten, wit, zwart of een andere rustige kleur naar keuze bijvoorbeeld. Zoek ook eens het contrast op: hoogglans wit combineert bijvoorbeeld verrassend prachtig met robuust hout. Een robuust werkblad van graniet of composiet of een chique werkblad van glas of RVS maakt het af.

Bekijk onze luxe keukens

 

Hulp nodig?

Hulp nodig bij het kiezen van jouw droomkeuken? Je hoeft de beslissingen absoluut niet alleen te nemen. Er staat namelijk een team enthousiaste adviseurs klaar om jou alle mogelijkheden te laten zien. We nemen zelfs alles uit handen als je wilt: van ontwerp tot montage. Laat je adviseren in één van onze vestigingen.