Stijl in de badkamer: messing en goud

Metallic kleuren zijn al een flinke tijd in de mode. De afgelopen jaren zagen we vooral veel koper terug in het interieur. Dit doet nu een stapje terug voor de volgende hit: goud en messing. In 2018 mag het namelijk allemaal weer wat meer zijn en wordt het kleurenpallet warmer. Ook in de badkamer doen deze tinten het goed. Ze brengen glamour en retro-invloeden met zich mee, maar zijn niet kitscherig. Voeg met goud en messing een vleugje klasse en subtiele luxe aan je badkamer toe en waan je in een thuis-spa. Goudkleur doet het zowel goed in de klassieke badkamer, landelijke badkamer, moderne badkamer of luxe badkamer.

In de details of groots uitpakken

Houd je het klein met subtiele details zoals handdoekhaakjes, een zeepdispenser of douchegordijnringen? Of ga je een stapje verder met gouden kranen, knoppen en greepjes? Of wat dacht je van een complete gouden regendouche? Deze trend maak je zo groot of zo klein als je zelf wilt.

 

Combinaties met een gouden randje

Goud of messing kleuren mooi bij veel verschillende tinten. Denk aan helderwit, diepzwart, grijstinten, warmrood, okergeel, oranjetinten, poederroze, diepblauw, dieppaars, groenblauw en donkergroen. Kortom: de combinatiemogelijkheden zijn eindeloos. Met zwart en goud boots je bijvoorbeeld de sfeer van een boutiquehotel na. Of geef Scandinavisch minimalisme een spannende touch door wit en goud met elkaar te combineren.

 

Goud in de klassieke badkamer

Hoewel de klassieke stijl goed gedijt in herenhuizen en grachtenpanden, kunt je ieder type woning karakter geven met een klassieke badkamer. Goud en messing combineert mooi met zwart-witgeblokte tegeltjes of een granieten wastafel bijvoorbeeld. Zet een vrijstaand bad op gouden pootjes, ga voor gouden kranen, hang een goudkleurige kroonluchter op of zoek het in de nostalgische details. Dat is nou echt klassiek met klasse.

 

Goud in de landelijke badkamer

Een landelijke badkamer kenmerkt zich door natuurlijke materialen zoals natuursteen, hout of ruw metselwerk. Laat goud deze robuuste materialen een chique randje meegeven. Combineer goud met natuurlijke kleuren en subtiele tinten voor een echt landelijk karakter. Romige, vergrijsde en aardekleuren doen het bijvoorbeeld goed. Een gouden zeepdispenser of toiletrolhouder maakt het af.

 

Goud in de moderne badkamer

Strakke lijnen, rechte hoeken en ruimtelijkheid. Dat is de moderne badkamer. Met goud en messing breng je warmte in het zakelijke karakter. Maar pas op met overdaad: ‘less is more’ is de uitspraak die perfect bij de moderne badkamer past. Goudkleurige details combineren dan ook prachtig met grote keramische tegels, een stoere gietvloer of bijzondere materialen als grijs speksteen of marmer.

 

Goud in de luxe badkamer

Een luxe badkamer wordt gekenmerkt door het gebruik van speciale materialen zoals glas en marmer. Daar sluiten goud en messing toch naadloos op aan? Ook de mozaïektrend krijgt een extra rijk karakter door er gouden accessoires tegenover te zetten. Geef je luxe badkamer met de laatste innovatieve snufjes écht een gouden randje met goud en messing.

 

Hulp nodig?

Wil je graag advies van onze badkamerspecialisten over goud of messing in jouw badkamer? Laat je adviseren in één van onze vestigingen.