Rechte keuken

Een rechte keuken is tijdloos en veelzijdig, waardoor het perfect past in elke keukenruimte. Of je nu een compact appartement hebt of een ruime woning, een rechte keuken biedt uitgebreide mogelijkheden voor een efficiënte en stijlvolle keukenopstelling. De rechte keukens van Grando zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, kleuren en materialen. Van functioneel tot luxe en voorzien van de nieuwste keukenapparatuur.

Verschillende afmetingen voor een rechte keuken

Rechte keukens zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, waardoor deze opstelling geschikt is voor zowel grote als kleine keukens. Kies bijvoorbeeld voor een compacte rechte keuken van 3 meter, een standaard afmeting van 4 meter of een ruime rechte keuken van 5 meter. Zeker als je dit combineert met extra hoge of diepe kasten, heb je ook genoeg plek om al je keukenspullen op te bergen. Wil je een open uitstraling behouden en geen bovenkastjes plaatsen? Voeg dan wat bijpassende wandrekken toe om toch wat extra opbergruimte te creëren. 

Waarom kiezen voor een rechte keuken?

Het grootste voordeel van een rechte keuken is dat je deze in iedere ruimte kunt plaatsen. Bijvoorbeeld tegen een enkele wand, waardoor er weinig ruimte in beslag wordt genomen. Heb je een kleine of een smalle keuken? Kies dan voor een rechte, ondiepe keuken om de ruimte optimaal te benutten. Bovendien heb je alles in een rechte keuken binnen handbereik. Omdat je met deze keukenopstelling geen hoek hebt, of door ruimtegebrek geen kastenwand kunt plaatsen, kan dit de opbergruimte beperken. Maar met een rechte keuken kun je juist de hoogte in. Bovenkastjes bieden meer dan genoeg opbergruimte voor jouw servies en keukengerei. 
 

De indeling voor een rechte keuken

Omdat bij een rechte keuken alle elementen aaneensluitend zijn, is de indeling heel belangrijk. Denk bijvoorbeeld goed na over waar je de koelkast en de spoelbak plaatst, in combinatie met het kookgedeelte. Je wilt natuurlijk voorkomen dat er water buiten de spoelbak komt en over het hele aanrecht loopt. Welke indeling je ook kiest voor je rechte keuken, het belangrijkste is dat jouw nieuwe keuken praktisch is en past bij jouw kookgewoonten.

Rechte keuken: perfect voor iedere keukenstijl

Rechte keukens zijn ontzettend veelzijdig op het gebied van stijl en design. Houd je van een warme, sfeervolle keuken? Kies dan voor een landelijke rechte keuken met zachte kleuren en natuurlijke materialen zoals hout. Is een moderne keukenstijl meer jouw smaak? Ga dan voor een greeploze keuken in het zwart of wit voor een strakke uitstraling. Wat jouw stijl ook is, door te spelen met kleuren, materialen en afwerkingen creëer je een unieke en persoonlijke keuken waar je iedere dag weer met plezier de lekkerste gerechten klaarmaakt en tijd doorbrengt. 
 

Jouw nieuwe rechte keuken vind je bij Grando

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden van rechte keukens? Onze ervaren keukenadviseurs staan voor je klaar om jou hier alles over te vertellen en te helpen bij het vinden van jouw nieuwe droomkeuken. Kom langs in een Grando vestiging bij jou in de buurt en ontdek onze collectie rechte keukens in het echt.