Moderne keuken

Strakke lijnen, vierkante vormen en een gladde afwerking. Voel je je hiertoe aangetrokken? Dan past de moderne keuken goed binnen jouw perfecte plaatje. Puur design en optimale functionaliteit. Dat zijn de kernwoorden waarmee Grando van jouw moderne keuken de fijnste plek van het huis maakt. Maar voor welke materialen en keukenapparatuur kies je, en bovenal: hoe combineren?

Combineren in de moderne keuken

De uitstraling van jouw moderne keuken wordt bepaald door de juiste combinatie van kleuren en materialen. Maar welke kleuren zijn typerend, hoe kies je het juiste werkblad en welke keukenkastjes en frontjes passen daarbij? Die beslissing hoef je niet alleen te maken. Met de hulp van jouw Grando adviseur ben je verzekerd van een uniek resultaat: de moderne keuken van  jouw dromen.

Moderne tinten in je keuken

Wit, wit en nog eens wit. Voor veel mensen maakt ‘wit’ nog steeds een keuken modern. Niet verwonderlijk: de ruimte oogt hierdoor ruimtelijker én strakker. Wil je toch extra warmte creëren? Kies dan voor houttinten in combinatie met bescheiden kleuren als taupe, zandkleur en groen. Voor een bijzonder effect kies je naast witte hoogglans fronten voor kleurcontrast middels een aantal felgekleurde accessoires. Liever een andere kleur? Uiteindelijk bepaal je zelf wat ‘modern’ is. Laat je daarom uitgebreid informeren over de mogelijkheden!

Voorbeelden van moderne keukens

Ben je liefhebber van een luxe eilandkeuken? Dan past de keuken Vivo volledig in jouw straatje. Groots in uitstraling, werk- en opbergruimte en symmetrie. Een flinterdun composiet werkblad op een ultrawit eiland, gecombineerd met een massief eiken basalt grijze kastenwand. Een schitterend staaltje greeploos design, voor een exclusieve uitstraling. Een mooie compacte uitvoering, zeer geschikt wanneer je niet al teveel ruimte beschikbaar heeft. In de keuken Bardi is een schitterende apparatenset toegevoegd van Miele.

Modern materiaalgebruik

Hoe creëer je een serene, rustige en overzichtelijke ruimte, zonder dat deze saai oogt? Kies voor werkbladen zonder rondingen, greeploze keukenkasten en brede laden. Voor een extra modern effect kies je voor glanzende fronten met scherpe hoeken. Hoogglans, in combinatie met contrasterende materialen als werkbladen van graniet of composiet: dat is wat het verschil maakt. Hoogglans versus mat, RVS versus hout. Uiteraard gecombineerd met (hypermoderne) apparatuur.

De sociale moderne keuken

De moderne keuken is sociaal! De ruimtelijkheid van moderne keukens maakt deze plek niet alleen modern, maar ook bijzonder gezellig: de nieuwe woonkamer van jouw huis. Grando presenteert je de droom van iedere hobbykok: moderne keukens met kookeiland! Een kookeiland nodigt uit om meteen aan te schuiven. Je kookt, borrelt en ontvangt je bezoek op één plek: pure luxe. Niet voldoende ruimte? Samen met jouw Grando adviseur bepaal je de gewenste keukenopstelling en indeling!

Moderne keukenapparatuur

Met een praktische indeling krijgt iedereen de ruimte. De moderne keuken is als een Zwitsers zakmes met verborgen functies zoals extra kastruimte boven de hoge combi-magnetron, verborgen opbergruimte dankzij een carrouselkast en mooie brede opberglades. Grando helpt je niet alleen bij het praktische ontwerp van jouw nieuwe keuken, je adviseur voorziet je ook van advies op het gebied van de meest hypermoderne keukenapparatuur. Zo voorziet de Quooker je in één handomdraai van kokend water. Helemaal modern is de inductiekookplaat met een groot vlak - zet je pan waar je maar wilt! – of geïntegreerde gasbranders in het werkblad. Benieuwd naar alle mogelijkheden op het gebied van apparatuur? Bekijk ze hier.