LENTE: CARROT CAKE

Wortel door een taart klinkt misschien gek, maar het is onwijs lekker! De geraspte wortel zorgt ervoor dat deze taart heerlijk smeuïg wordt. En het frisse roomkaasglazuur maakt deze kruidige taart helemaal af!

Benodigdheden

Voor 10-12 punten

 

 

VOOR HET BESLAG

  • 175 ml zonnebloemolie
  • 275 gr lichtbruine basterdsuiker
  • ¼ tl zout
  • rasp van 1 sinaasappel
  • 3 eieren
  • 200 gr bloem
  • 5 tl bakpoeder
  • 1 el speculaaskruiden
  • 300 gr wortel, schoongemaakt en grof geraspt
  • 100 gr donkere rozijnen
  • 75 gr walnoten, in stukjes gebroken

VOOR HET ROOMKAASGLAZUUR

  • 125 gr roomkaas, op kamertemperatuur
  • 50 gr boter, op kamertemperatuur
  • 100 gr poedersuiker

VERDER NODIG

  • boter, om in te vetten
  • 30 gr walnoten, in stukjes gebroken

 

 

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ronde springvorm van 24 centimeter doorsnede in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Doe de zonnebloemolie, lichtbruine basterdsuiker, het zout en de sinaasappelrasp in een kom en klop dit met een (hand)mixer met garde(s) ongeveer 3 minuten. Doe de eieren erbij en mix alles nog kort door. Doe de bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden bij het beslag en roer deze erdoor. Meng tot slot de geraspte wortel, rozijnen en gebroken walnoten door het beslag.

Schep alles in de bakvorm en bak de worteltjestaart gaar in 55 tot 65 minuten. Test of de taart gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Zit er geen beslag meer aan de prikker, dan is de taart gaar. Laat de taart afkoelen in de vorm. Doe alle ingrediënten voor
het roomkaasglazuur in een kom en mix dit enkele minuten tot een romig glazuur met een handmixer met gardes. Bestrijk de afgekoelde taart met het glazuur en bestrooi dit met de extra gebroken walnoten.

Lekker doorbakken?

Probeer ook eens deze recepten!

 

Lente: APPELKRUIMELTAARTJES

Bekijk het recept >> 

Lente: Frisse citroencake

Bekijk het recept >>