LENTE: FRISSE CITROENCAKE

Grando x Rutgerbakt

Doordat deze citroencake na het bakken wordt besprenkeld met een citroensiroop wordt hij nog intenser van smaak en smeuïger van structuur.

Benodigdheden

vOOR 10-15 PLAKKEN

 

 

VOOR HET BESLAG

  • 200 gr suiker
  • 200 gr boter, op kamertemperatuur
  • rasp van 1 citroen
  • ¼ tl zout
  • 4 eieren, op kamertemperatuur
  • 200 gr bloem
  • 1½ tl bakpoeder

VOOR DE CITROENSIROOP

  • sap van 1 citroen
  • 75 gr poedersuiker

VERDER NODIG

  • boter, om in te vetten

 

 

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een cakevorm van 25 centimeter in en bekleed de bodem en twee zijkanten met bakpapier.

Doe de suiker, boter, citroenrasp en het zout in een kom en klop dit in enkele minuten tot een romig geheel met een (hand)mixer met garde(s). Voeg de eieren één voor één toe en klop het beslag na elk ei goed door. Spatel de bloem en het bakpoeder door het beslag. Schep het cakebeslag in de cakevorm en strijk de bovenkant glad. Bak de citroencake in 55-70 minuten goudbruin en gaar. Controleer of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken en die er weer uit te halen. Zit er geen beslag meer aan de prikker, dan is de cake
gaar.

Meng, terwijl de cake nog in de oven staat, het citroensap met de poedersuiker. Haal de cake als deze gaar is uit de oven, maar laat hem nog wel in de vorm zitten. Prik de cake meerdere keren in met een satéprikker, zodat de citroensiroop goed in de cake kan trekken. Giet lepel voor lepel de siroop over de warme cake tot alle siroop is opgenomen. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de vorm. Haal de cake met behulp van het bakpapier uit de vorm en laat hem verder afkoelen op een rooster.

Lekker doorbakken?

Probeer ook eens deze recepten!

 

Lente: APPELKRUIMELTAARTJES

Bekijk het recept >> 

Lente: carrot cake

Bekijk het recept >>