LENTE: APPELKRUIMELTAARTJES

Grando x Rutgerbakt

Deze appeltaartjes zijn heel makkelijk om te maken en je kunt ze binnen een kwartier in de oven hebben staan. De deegkruimels die je maakt zijn zowel de bodem als de topping van deze kruimeltaartjes. In plaats van appel kun je ook kersen, blauwe bessen of stukjes peer gebruiken.

Benodigdheden

vOOR 5 kleine taartjes

 

 

VOOR DE KRUIMELS

  • 150 gr bloem
  • 50 gr amandelmeel
  • 100 gr witte basterdsuiker
  • snuf zout
  • 125 gr boter, koud

VOOR DE VULLING

  • 3 appels, geschild en in stukjes
  • 2-3 el suiker
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 ½ el custardpoeder


VERDER NODIG

  • poedersuiker, om te bestuiven

 

 

Verwarm de oven voor op 180 °C en vet 5 kleine taartvormpjes - met een doorsnede van ongeveer 9 centimeter en een hoogte van 2 centimeter - in met boter.

Doe voor de kruimels alle ingrediënten in een kom en meng dit met je vingers tot deegkruimels. Verdeel 2/3 van de kruimels over de vormpjes. Druk dit voorzichtig tegen de bodem en zijkanten, zodat er opstaande randjes van deeg ontstaan.

Meng voor de vulling de appelblokjes met de suiker, kaneel en het custardpoeder. Verdeel de appelvulling over de vormpjes en bestrooi die met de rest van het kruimelmengsel. Bak de kleine appeltaartjes in 30-40 minuten goudbruin en gaar.

Serveer de taartjes (lauw)warm of afgekoeld. Bestuif ze voor het serveren licht met poedersuiker.

Lekker doorbakken?

Probeer ook eens deze recepten!

 

Lente: Frisse citroencake

Bekijk het recept >> 

 

Lente: carrot cake

Bekijk het recept >>