Grando X Rutger Bakt
Heeft u één van de bakfilmpjes uitgeprobeerd of een recept gebakken? We vinden het leuk als je dit op social media deelt met #RutgerbaktGrando !
Overheerlijke recepten die u gemakkelijk zelf thuis kunt maken!
Winter: Red Velvet taart
Kerstrecept! De red velvet taart is een Amerikaanse klassieker, die je tegenwoordig ook steeds vaker in Nederland tegenkomt.
Winter: Sticky toffee cake
De gepureerde dadels in dit recept zorgen voor een heerlijke smeuïge structuur van de sticky toffee cake! In combinatie met de volle toffeesaus is dit echt een geweldig lekker dessert.
Winter: Moorkopsoesjes
Een moorkop kent iedereen wel, maar wist je dat je ook mini-moorkopjes kunt bakken? Deze moorkopsoesjes smaken heerlijk en ze zijn een stuk makkelijker te eten dan hun grote broer.
Welke oven kiest u?
Wanneer je van bakken houdt, is het verstandig om te kijken welk type oven geschikt is om het beste resultaat te bereiken. Wist je bijvoorbeeld dat het gebruik van boven- en onderwarmte in veel gevallen beter is dan hetelucht? Grando heeft ovens in het assortiment van verschillende merken, die over goede bakfuncties beschikken.
Lees meer >>
Bak ook eens recepten uit voorgaande seizoenen!
Herfst: AMANDELCAKEJES MET BRAMEN
Deze cakejes zijn extra smeuïg en vol van smaak door het amandelmeel. In plaats van bramen kun je ook ander fruit gebruiken, zoals frambozen of
blauwe bessen.
Herfst: BANANENBROOD MET CHOCOLADE EN PECANNOTEN
Bananenbrood is altijd een succes en de perfecte manier om overrijpe bananen in te verwerken. Deze versie is extra lekker doordat er ook pure chocolade en pecannoten in zitten.
Herfst: PERENGALETTES
Alleen het uiterlijk van deze perengalettes doet je al watertanden toch? Het leuke is dat dit een heel simpel recept is, maar er toch geweldig uitziet.
WAT VOOR WERKBLAD IS HET BESTE GESCHIKT?
Dik of dun, donker of licht, ruw of glad? Bij de keuze van een werkblad kom je voor veel vragen te staan. Het is belangrijk om helder te hebben wat je mooi vindt en aan welke eigenschappen je toekomstige werkblad moet voldoen.
Bekijk de opties >>
Zomer: plaattaart met pruimen
De lekkerste manier om pruimen uit eigen tuin te verwerken is wel met deze plaattaart.
Zomer: Cheesecake met zomerfruit
Door tijdens het bakken van de cheesecake een braadslee met kokend water onderin de oven te zetten bakt de taart gelijkmatiger en is de kans op scheuren in de cheesecake minder. In plaats van zomerfruit kun je de taart ook afmaken met een laag lemon curd of aardbeiensaus.
Zomer: Panna cotta
Panna cotta: Zijdezacht en romig van smaak, echt heerlijk! De combinatie van de subtiele vlierbloesem en de fruitige aardbeien in deze versie is erg fijn.
Lente: FRISSE CITROENCAKE
Doordat deze citroencake na het bakken wordt besprenkeld met een citroensiroop wordt hij nog intenser van smaak en smeuïger van structuur.
Lente: APPELKRUIMELTAARTJES
Deze appeltaartjes zijn heel makkelijk om te maken en je kunt ze binnen een kwartier in de oven hebben staan. De deegkruimels die je maakt zijn zowel de bodem als de topping van deze kruimeltaartjes. In plaats van appel kun je ook kersen, blauwe bessen of stukjes peer gebruiken.
Lente: Carrot cake
Wortel door een taart klinkt misschien gek, maar het is onwijs lekker! De geraspte wortel zorgt ervoor dat deze taart heerlijk smeuïg wordt. En het frisse roomkaasglazuur maakt deze kruidige taart helemaal af!
Over Rutger van den Broek
Bakken.
Het is mij bijna letterlijk met de paplepel ingegoten. Ik kan me nog goed herinneren hoe ik als kind bij mijn moeder op het aanrecht zat en elke handeling vol spanning volgde. Ieder weekend genoten we van zelfgebakken cake bij de koffie en voor speciale gelegenheden werd – en wordt nog altijd – een taart of iets anders feestelijks gebakken. Bakken staat voor mij gelijk aan gezelligheid. Samen het deeg kneden, de heerlijkste geuren die zich vanuit de keuken door het huis verspreiden en vlak voor het ovenraampje zitten om te kijken hoe de cake bakt. Ik word daar heel blij van!
Na het winnen van de eerste editie van Heel Holland Bakt is mijn leven grotendeels in het teken van bakken komen te staan. Inmiddels heb ik 8 bakboeken geschreven, heb ik een bakblog met heel veel bakinspiratie en geef ik regelmatig workshops. Ik merk dat steeds meer mensen besmet raken met het ‘bakvirus’, het enige virus dat ik met liefde help te verspreiden. Met de recepten wil ik je laten zien dat bakken echt niet altijd ingewikkeld of tijdrovend hoeft te zijn, maar het zorgt wel elke keer voor veel plezier en voldoening. En ik weet zeker dat je er punten mee scoort, want familie, vrienden en collega’s vinden niets zo lekker als het proeven van zelfgebakken lekkernijen.
Je snapt dus wel dat voor mij de keuken de belangrijkste plek in huis is. Daar gebeurt eigenlijk altijd wel iets. Of er nu wordt gekookt of gebakken, gegeten of gedronken, het is altijd een plek waar je kunt genieten. Niet voor niets is de keuken altijd de leukste plek om te zijn tijdens een feestje. Een fijne keuken maakt het kook- en bakplezier natuurlijk helemaal af. Met de juiste apparaten en een slimme indeling wordt bakken en koken pas echt een feest. Tijdens mijn samenwerking met Grando heb ik ervaren dat ze daar alle kennis en kunde in huis hebben om je perfecte droomkeuken te ontwerpen.
Tijd om aan de bak te gaan! De recepten zijn onderverdeeld in de 4 seizoenen, dus zet de oven aan, geniet van het bakken en maak vooral ook veel anderen blij.