Zomer: Panna Cotta

GRANDO X RUTGERBAKT

Panna cotta: Zijdezacht en romig van smaak, echt heerlijk! De combinatie van de subtiele vlierbloesem en de fruitige aardbeien in deze versie is erg fijn.

Benodigdheden

vOOR 4 - 6 personen

 

 

VOOR DE PANNA COTTA

  • 3 ½ blaadjes gelatine
  • 450 ml slagroom
  • 40 gr suiker
  • ½ vanillestokje
  • 50 ml vlierbloesemsiroop

VOOR DE AARDBEIENSAUS

  • 500 gr aardbeien, schoongemaakt en in stukjes
  • 150 gr geleisuiker
  • sap van ¼ citroen
  • ½ vanillestokje

Week de gelatine in ruim koud water. Doe de slagroom en de suiker in een pannetje. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe dit samen met het vanillestokje zelf bij de slagroom. Breng alles aan de kook en roer het daarbij af en toe door. Haal de pan van het vuur als de room kookt en roer er de uitgeknepen geweekte gelatine door. Meng er tot slot de vlierbloesemsiroop door. Giet het roommengsel in 4 tot 6 metalen vormpjes (met een inhoud van 100-125 ml) en laat ze minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Doe voor de saus de aardbeien, geleisuiker en het citroensap in een pan. Snijd het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Doe het merg samen met het vanillestokje ook in de pan. Breng alles aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes doorkoken. Eventueel kun je de stukjes aardbei nog iets kleiner maken met een pureestamper. Laat de saus afkoelen en haal dan het vanillestokje eruit.

Dompel de vormpjes met panna cotta enkele seconden in een bakje met heet water (kijk uit dat er geen water in de vormpjes stroomt) en haal deze er dan weer uit. Maak met een scherp mes de bovenkant rondom los en stort de panna cotta vervolgens op een bordje.
Serveer ‘m met de aardbeiensaus.

Tip: Je kunt de panna cotta ook in glaasjes maken, zodat je ze in het glaasje kunt serveren.

Lekker doorbakken?

Probeer ook eens deze recepten!

zomer: plaattaart met pruimen

 

Bekijk het recept >> 

zomer: cheesecake met zomerfruit

Bekijk het recept >>