Welk keukentype ben jij?

Na een periode van wikken en wegen heb je dan eindelijk de knoop doorgehakt: het is tijd voor een nieuwe keuken. Voordat je aan de slag gaat met deze keukenmetamorfose zal je eerst de nodige inspiratie op moeten doen. Maar waar begin je met zoeken? Er zijn tenslotte zoveel mogelijkheden… Onze tip: onderzoek eerst welke keukenstijl het beste bij jou past. In deze ‘keukenhoroscoop’ zetten we de vier populairste keukensterrenbeelden op een rijtje. Welk keukentype ben jij?

De moderne keukenprins(es)

Jij houdt van strakke lijnen en gladde materialen. Van vierkante vormen en van ‘less is more’. Als het gaat om jouw keukeninterieur ga je het liefste voor rustige kleuren zoals wit, maar een beetje warmte – zand, groen, taupe – mag best. Om soepel van oven naar aanrecht te kunnen voortbewegen heb je graag de ruimte. Een kookeiland past daarom wel bij jou. Jij bent dol op hoogglans keukenkasten en -lades, het liefste met greeploos design. Wanneer het gaat om het praktische aspect ben jij niet vies luxe apparatuur. Herken jij je in dit keukensterrenbeeld? Dan kun jij vast meer inspiratie halen uit deze moderne keukens.

 

De Bourgondiër

Wie jouw keuken binnenstapt is altijd verzekerd van een warm welkom. Als Bourgondiër kook jij namelijk het liefste in een keuken die we kennen van oude landhuizen. Het liefst met zoveel mogelijk houten kaderkastjes, plankjes, ‘boerentegels’ op de achterwand en een gezellig, robuust fornuis met een grote oven. Potten, pannen, kookboeken: in jouw keuken mag alles gezien worden. Ook deins jij niet terug van een beetje kleur in de keuken: als het maar sfeer brengt. Kortom, de Bourgondiër houdt van een sfeervolle, robuuste en levendige landelijke keuken!

 

De designer

Net als de moderne keukenprins(es) houd jij van een strak, maar warm interieur. Niet te veel poespas, maar pure luxe. Je begeeft je het liefste in een superdeluxe keuken, die is voorzien van de nieuwste technische snufjes zoals een geïntegreerd afzuigsysteem of een wijnkoeler. Als het aankomt op kleurgebruik houd jij het ’t liefst zo rustig mogelijk, want: grijstinten, wit en zwart vormen een prachtige combinatie met hoogglans designmaterialen. Wat jou uniek maakt is dat jij durfal bent: door het toevoegen van gekke, felgekleurde en moderne accessoires tover jij de ruimte om tot een pure designerkeuken!

 

Het van-alles-watje

Soms heb jij moeite met kiezen. Maar dat is juist jouw kracht: jij houdt zowel van robuuste materialen als strakke lijnen en weet precies hoe je diverse keukenstijlen moet mixen. Dit maakt jouw stijl gedurfd en altijd uniek. Zo durf jij best een natuurstenen werkblad te combineren met een glanzende ijskast, houten keukenkasten en hier en daar een vintage meubel. Nog een voordeel van een ‘van-alles-watje’ zijn: het combineren van moderne met oude materialen is juist dé trend van het moment.

 

Inspiratie opdoen?

En, heb jij je kunnen herkennen in de omschrijvingen in één van deze keukenhoroscopen? Mooi, want zodra je weet welke keukenstijl bij jou past kun je gericht op zoek naar inspiratie. Wil je echter graag meer advies of heb je hulp nodig bij praktische aspecten zoals het ontwerpen van jouw nieuwe keuken in de beschikbare ruimte? Neem dan contact op met een van onze Grando adviseurs bij jou in de buurt. Wij helpen je graag!