Landelijke keuken

Tientallen jaren geleden deed de keuken voornamelijk dienst als de ruimte waar het eten werd bereid. Tegenwoordig vinden we niets heerlijker dan thuiskomen in een sfeervolle leefkeuken. Een landelijke keuken geeft altijd een warm welkom. Kenmerkend aan deze keukens zijn de houten kaderkasten en open kastjes waar je al jouw potten en pannen in kwijt kunt. Planken tegen de achterwand van de keuken creëren extra ruimte om kookboeken, flesjes olijfolie en kruiden op uit te stallen. Kortom, in een landelijke keuken mogen alle elementen gezien worden. De natuurlijke materialen waar landelijke keukens om bekend staan combineren prachtig met warme kleuren zoals grijs en bruin, maar ook lichtere tinten zoals magnolia en zand. Een extra dik stenen werkblad en een achterwand met boerentegels maken het plaatje compleet.

Robuuste ruimte

De meeste landelijke keukens hebben een behoorlijke omvang. Deze keukens worden daarom ook wel omschreven als ‘robuust’ en ‘in het oog springend’. Een keuken om je ogen uit te kijken dus. Natuurlijk zijn er voldoende keukenkastjes om al je potten, pannen, servies, bestek en meer in op te kunnen bergen. Het werkblad - van natuurlijk materiaal zoals composiet of graniet - en het vrijstaande fornuis bieden bovendien alle ruimte om heerlijk bourgondisch te koken. Heeft je huis minder ruimte, maar hou je toch van de landelijke stijl? Ook dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Grando ontwerpt je keuken namelijk geheel in de keukenopstelling die je wenst!

Voorbeelden van landelijke keukens

Keuken Serino, een prachtige landhuiskeuken met een brede schouw. Lavendelblauwe deuren geven de ruimte een frisse, landelijke uitstraling.

Dankzij het fikse (losstaand) fornuis en de grote oven tovert je in handomdraai de meest heerlijke gerechten op tafel. Keuken Sellano is landelijk, maar heeft toch de moderne, strakke belijningen van deze tijd! Deze keuken bewijst de schoonheid van een combinatie van verschillende materialen.

Keuken apparatuur in landelijke stijl

Het kiezen voor uw droomkeuken en de gewenste opstelling is één. Het compleet maken met keukenapparatuur is twee. Want hoe combineer je de robuustheid van landelijke kaderkasten, met de (moderne) keukenapparatuur die je zo mooi vindt? Ook daar helpt Grando je bij. Typisch landelijke apparatuur? Denk aan een opvallende afzuigkap, verwerkt in een grote schouw. En echt bourgondisch kokerrellen, dat doe je uiteraard op een breed losstaand (gas)fornuis.