Landelijke keuken

Tientallen jaren geleden deed de keuken voornamelijk dienst als de ruimte waar het eten werd bereid. Tegenwoordig vinden we niets heerlijker dan thuiskomen in een sfeervolle leefkeuken. Een landelijke keuken geeft altijd een warm welkom. Kenmerkend aan deze keukens zijn de houten kaderkasten en open kastjes waar u al uw potten en pannen in kwijt kunt. Planken tegen de achterwand van de keuken creëren extra ruimte om kookboeken, flesjes olijfolie en kruiden op uit te stallen. Kortom, in een landelijke keuken mogen alle elementen gezien worden. De natuurlijke materialen waar landelijke keukens om bekend staan combineren prachtig met warme kleuren zoals grijs en bruin, maar ook lichtere tinten zoals magnolia en zand. Een extra dik stenen werkblad en een achterwand met boerentegels maken het plaatje compleet.

Robuuste ruimte

De meeste landelijke keukens hebben een behoorlijke omvang. Deze keukens worden daarom ook wel omschreven als ‘robuust’ en ‘in het oog springend’. Een keuken om uw ogen uit te kijken dus. Natuurlijk zijn er voldoende keukenkastjes om al uw potten, pannen, servies, bestek en meer in op te kunnen bergen. Het werkblad - van natuurlijk materiaal zoals composiet of graniet - en het vrijstaande fornuis bieden bovendien alle ruimte om heerlijk bourgondisch te koken. Heeft uw huis minder ruimte, maar houdt u toch van de landelijke stijl? Ook dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Grando ontwerpt uw keuken namelijk geheel in de keukenopstelling die u wenst!

VOORBEELDEN VAN LANDELIJKE KEUKENS

Keuken Serino, een prachtige landhuiskeuken met een brede schouw. Lavendelblauwe deuren geven de ruimte een frisse, landelijke uitstraling.

Dankzij het fikse (losstaand) fornuis en de grote oven tovert u in handomdraai de meest heerlijke gerechten op tafel. Keuken Sellano is landelijk, maar heeft toch de moderne, strakke belijningen van deze tijd! Deze keuken bewijst de schoonheid van een combinatie van verschillende materialen.

KEUKEN APPARATUUR IN LANDELIJKE STIJL

Het kiezen voor uw droomkeuken en de gewenste opstelling is één. Het compleet maken met keukenapparatuur is twee. Want hoe combineert u de robuustheid van landelijke kaderkasten, met de (moderne) keukenapparatuur die u zo mooi vindt? Ook daar helpt Grando u bij. Typisch landelijke apparatuur? Denk aan een opvallende afzuigkap, verwerkt in een grote schouw. En echt bourgondisch kokerrellen, dat doet u uiteraard op een breed losstaand (gas)fornuis.

Laat u inspireren door Grando Keukens & Bad

Houdt u van landelijk, modern, greeploos of een combinatie van verschillende stijlen? U bepaalt natuurlijk zelf welke kleuren, materialen en keukenopstellingen u het mooiste vindt. Eén ding is zeker: het opdoen van inspiratie brengt u tot de beste inzichten. Om u te helpen bij het samenstellen van uw gepersonaliseerde droomkeuken introduceren wij het Grando Inspiratie Magazine.

 

Dit magazine staat boordevol praktische tips die u ondersteunen bij de zoektocht naar uw favoriete keuken. Zo vindt u informatie over welke (ergonomische) indeling het beste bij u past, wat voor u de ideale werkhoogte is, hoeveel kastruimte u nodig heeft en, niet te vergeten, wat er mogelijk is op het gebied van keukenverlichting. U leest over de laatste trends, de nieuwste technische keukenapparatuur én u neemt een kijkje in de keuken van tevreden klanten die u voorgingen. Vraag het magazine nu aan!