Keuken inspiratie 3D ontwerp tool
Keuken inspiratie
Keuken inspiratie 3D ontwerp tool
Keuken inspiratie

Keuken inspiratie

  • 1 september 2017 - 11:10

U bent toe aan een nieuwe keuken en waarschijnlijk bent u daarom bij Grando terecht gekomen. Wellicht heeft u al ideeën hoe uw toekomstige kookvertrek eruit moet komen te zien, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat u nog druk op zoek bent naar inspiratie. Niet gek, want het is nogal wat: een keuken uitzoeken. Zo veel mogelijkheden, zo veel stijlen, zo veel opstellingen! Hoe weet u dan of u de juiste keuze maakt? Een keuze waar u over tien jaar nog steeds tevreden mee bent? Wij van Grando helpen u graag op weg met 4 slimme keuken inspiratie tips: van droom tot werkelijkheid! 

 

 

 

 

 

Kijk naar uw huidige keuken

1. Inspiratie uit eigen keuken

Wanneer u op zoek bent naar keuken ideeën, dan is dat waarschijnlijk omdat u gaat verhuizen, of omdat de oude keuken niet meer naar uw zin is. Probeer daarom kritisch naar uw huidige keuken te kijken: wat mist er op dit moment? Heeft u voldoende kastruimte? Is het werkblad groot genoeg? Is de indeling naar uw zin? Kortom: wat zou u graag anders zien? Maar natuurlijk ook: wat vindt u juist wel mooi of prettig aan uw huidige keuken? Op deze manier kunt u uw wensen beter in kaart brengen! 

Waar kiest u voor?

2. Wat maakt van uw huis een thuis?

Houdt u van een strak, clean design of bent u juist een gezelligheidsmens en mag dat in huis gezien worden? Is uw droomhuis een oude boerderij voorzien van allerlei warme houttinten of zou u kiezen voor een karakteristiek monumentaal pand? Kortom, wat maakt van uw huis een thuis? Welke woonstijl past bij u? Let daarbij ook op de huidige inrichting, u wilt immers wel dat de keuken bij de rest van het huis past. Vergeet ook niet om het praktische aspect niet uit het oog te verliezen: wat zou in uw huis een handige opstelling zijn? Bekijk de mogelijkheden eens op onze pagina over keukenopstellingen!

Verzamel uw ideeën

3. Maak een online collage

Als het goed is heeft u nu een heleboel mooie plaatjes gezien, kleuren overwogen en opstellingen bekekenen. Kortom, u heeft een heleboel inspiratie opgedaan. Het wordt nu tijd om al deze ideeën terug te brengen naar een aantal serieuze opties. Hoe? Het werkt goed om een online collage te maken (bijvoorbeeld met behulp van van onze Pinterest pagina) van de allermooiste ideeën. Wellicht ontdek je een bepaald patroon in de gekozen beelden. Wanneer u duidelijk voor ogen heeft wat voor stijl het moet worden en welke praktische inrichting daarbij past, is het tijd om een eerste echte schets te maken! 

Zet uw ideeën om in 3D

4. Ontwerp uw droomkeuken in 3D!

Nu u ideeën heeft over de perfecte sfeer en ruimte-indeling, wordt het tijd om plannen in de praktijk te brengen, met een eigen ontwerp in 3D! Met de ontwerptool van Grando kiest u uw eigen keukenruimte, voegt u zelfgekozen elementen en accessoires toe en bekijkt u het geheel vanuit verschillende hoeken in 3D. Handig: vele keukenliefhebbers gingen u al voor: bekijk ook eens hoe zij hun droomkeuken vorm hebben gegeven!

Hulp nodig?

Kunt u toch nog wat hulp gebruiken bij het opdoen van inspiratie of het ontwerpen van uw droomkeuken? Ook dan staan we bij Grando natuurlijk voor u klaar. Maak een afspraak en kom eens bij ons langs in één van onze vestigingen om met een adviseur te praten over de mogelijkheden. Vergeet niet om uw collage mee te nemen!