Keuken inspiratie

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken? De keukentrends veranderen door de jaren heen en ook voor 2023 staan er weer een aantal mooie trends klaar.

 

Trend 1: Duurzaamheid blijft een trend

Lees meer >>

Trend 2: Spiegeltje, spiegeltje in de keuken

Lees meer >>

Trend 3: Werkblad statements

Lees meer >>

Trend 4: Home office, in je keuken

Lees meer >>

Bij Grando is alles mogelijk!

U bent toe aan een nieuwe keuken en waarschijnlijk bent u daarom bij Grando terecht gekomen. Wellicht heeft u al ideeën hoe uw toekomstige kookvertrek eruit moet komen te zien, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat u nog druk op zoek bent naar inspiratie. Niet gek, want het is nogal wat: een keuken uitzoeken. Zo veel mogelijkheden, zo veel stijlen, zo veel opstellingen! Hoe weet u dan of u de juiste keuze maakt? Een keuze waar u over tien jaar nog steeds tevreden mee bent?

Wij van Grando helpen u graag op weg met 5 slimme keuken inspiratie tips: van droom tot werkelijkheid! 

Stap 1: inspiratie op doen in eigen keuken

Wanneer u op zoek bent naar keuken ideeën, dan is dat waarschijnlijk omdat u gaat verhuizen, of omdat de oude keuken niet meer naar uw zin is. Probeer daarom kritisch naar uw huidige keuken te kijken: wat mist er op dit moment? Heeft u voldoende kastruimte? Is het werkblad groot genoeg? Is de indeling naar uw zin? Kortom: wat zou u graag anders zien? Maar natuurlijk ook: wat vindt u juist wel mooi of prettig aan uw huidige keuken? Op deze manier kunt u uw wensen beter in kaart brengen! 

U kunt natuurlijk ook het gratis inspiratie magazine aanvragen om thuis even lekker door te bladeren!

Vraag nu het magazine aanBekijk de blogs

Stap 2: Wat maakt van uw huis een thuis?

Houdt u van een strak, clean design of bent u juist een gezelligheidsmens en mag dat in huis gezien worden? Is uw droomhuis een oude boerderij voorzien van allerlei warme houttinten of zou u kiezen voor een karakteristiek monumentaal pand? Kortom, wat maakt van uw huis een thuis? Welke woonstijl past bij u? Om u alvast op weg te helpen, kan u de keuken keuzehulp tool invullen; een slimme tool die u een impressie geeft van uw droomkeuken met een budget indicatie. Handig toch! 

Vergeet bij het voortraject ook niet om het praktische aspect niet uit het oog te verliezen: wat zou in uw huis een handige opstelling zijn? Bekijk de mogelijkheden eens op onze pagina over keukenopstellingen!

Stap 3: Maak een online moodboard

Als het goed is heeft u nu een heleboel mooie plaatjes gezien, kleuren overwogen en opstellingen bekeken. Kortom, u heeft een heleboel inspiratie opgedaan. Het wordt nu tijd om al deze ideeën terug te brengen naar een aantal serieuze opties. Hoe? Het werkt goed om een online collage te maken (bijvoorbeeld met behulp van van onze Moodboardtool) van de allermooiste ideeën. Dat kan gemakkelijk door op een hartje te klikken bij de afbeelding op de website. Niet meer interessant? Klik dan weer op het hartje om de afbeelding te verwijderen uit uw favorieten. Wellicht ontdek je een bepaald patroon in de gekozen beelden. Wanneer u duidelijk voor ogen heeft wat voor stijl het moet worden en welke praktische inrichting daarbij past, is het tijd om een eerste echte schets te maken! 

Stap 4: Ontwerp uw keuken in 3D!

Nu u ideeën heeft over de perfecte sfeer en ruimte-indeling, wordt het tijd om plannen in de praktijk te brengen, met een eigen ontwerp in 3D! Met de ontwerptool van Grando kiest u uw eigen keukenruimte, voegt u zelfgekozen elementen en accessoires toe en bekijkt u het geheel vanuit verschillende hoeken in 3D. Handig: vele keukenliefhebbers gingen u al voor: bekijk ook eens hoe zij hun droomkeuken vorm hebben gegeven!

Stap 5: Genieten!

Het (leuke) deel waar u al naar uit had gekeken; de keuken is helemaal af! Tijd om te genieten, en echt te leven in uw op maat keuken. 

Neem een kijkje in een echte Grando keukens.

Benieuwd naar andere Grando keukens? U kunt vanuit thuis gemakkelijk een klein kijkje nemen in enkele keukens van onze klanten. Zij vertellen u graag meer over hun ervaring met Grando.

Keukens van klanten