Keuken inspiratie

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken? De keukentrends veranderen door de jaren heen en ook voor 2024 staan er weer een aantal mooie trends klaar.

 

Trend 1: Duurzaamheid blijft een trend

Lees meer >>

Trend 2: Spiegeltje, spiegeltje in de keuken

Lees meer >>

Trend 3: Werkblad statements

Lees meer >>

Trend 4: Home office, in je keuken

Lees meer >>

Bij Grando is alles mogelijk!

Je bent toe aan een nieuwe keuken en waarschijnlijk ben je daarom bij Grando terecht gekomen. Wellicht heb je al ideeën hoe jouw toekomstige kookvertrek eruit moet komen te zien, maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nog druk op zoek bent naar inspiratie. Niet gek, want het is nogal wat: een keuken uitzoeken. Zo veel mogelijkheden, zo veel stijlen, zo veel opstellingen! Hoe weet je dan of je de juiste keuze maakt? Een keuze waar je over tien jaar nog steeds tevreden mee bent?

Wij van Grando helpen je graag op weg met 5 slimme keuken inspiratie tips: van droom tot werkelijkheid! 

Stap 1: inspiratie op doen in eigen keuken

Wanneer je op zoek bent naar keuken ideeën, dan is dat waarschijnlijk omdat je gaat verhuizen, of omdat de oude keuken niet meer naar jouw zin is. Probeer daarom kritisch naar jouw huidige keuken te kijken: wat mist er op dit moment? Heb je voldoende kastruimte? Is het werkblad groot genoeg? Is de indeling naar je zin? Kortom: wat zou je graag anders zien? Maar natuurlijk ook: wat vindt je juist wel mooi of prettig aan jouw huidige keuken? Op deze manier kan je jouw wensen beter in kaart brengen! 

Je kunt natuurlijk ook het gratis inspiratie magazine aanvragen om thuis even lekker door te bladeren!

Vraag nu het magazine aanBekijk de blogs

Stap 2: Wat maakt van je huis een thuis?

Hou je van een strak, clean design of bent u juist een gezelligheidsmens en mag dat in huis gezien worden? Is jouw droomhuis een oude boerderij voorzien van allerlei warme houttinten of zou je kiezen voor een karakteristiek monumentaal pand? Kortom, wat maakt van jouw huis een thuis? Welke woonstijl past bij je? Om je alvast op weg te helpen, kan je de keuken keuzehulp tool invullen; een slimme tool die je een impressie geeft van jouw droomkeuken met een budget indicatie. Handig toch! 

Vergeet bij het voortraject ook niet om het praktische aspect niet uit het oog te verliezen: wat zou in jouw huis een handige opstelling zijn? Bekijk de mogelijkheden eens op onze pagina over keukenopstellingen!

Stap 3: Maak een online moodboard

Als het goed is heb je nu een heleboel mooie plaatjes gezien, kleuren overwogen en opstellingen bekeken. Kortom, je hebt een heleboel inspiratie opgedaan. Het wordt nu tijd om al deze ideeën terug te brengen naar een aantal serieuze opties. Hoe? Het werkt goed om een online collage te maken (bijvoorbeeld met behulp van van onze Moodboardtool) van de allermooiste ideeën. Dat kan gemakkelijk door op een hartje te klikken bij de afbeelding op de website. Niet meer interessant? Klik dan weer op het hartje om de afbeelding te verwijderen uit je favorieten. Wellicht ontdek je een bepaald patroon in de gekozen beelden. Wanneer je duidelijk voor ogen heeft wat voor stijl het moet worden en welke praktische inrichting daarbij past, is het tijd om een eerste echte schets te maken! 

Stap 4: Ontwerp jouw keuken in 3D!

Nu je ideeën heeft over de perfecte sfeer en ruimte-indeling, wordt het tijd om plannen in de praktijk te brengen, met een eigen ontwerp in 3D! Met de ontwerptool van Grando kies je jouw eigen keukenruimte, voeg je zelfgekozen elementen en accessoires toe en bekijk het geheel vanuit verschillende hoeken in 3D. Handig: vele keukenliefhebbers gingen je al voor: bekijk ook eens hoe zij hun droomkeuken vorm hebben gegeven!

Stap 5: Genieten!

Het (leuke) deel waar je al naar uit had gekeken; de keuken is helemaal af! Tijd om te genieten, en echt te leven in jouw op maat keuken. 

Neem een kijkje in een echte Grando keukens.

Benieuwd naar andere Grando keukens? Je kunt vanuit thuis gemakkelijk een klein kijkje nemen in enkele keukens van onze klanten. Zij vertellen je graag meer over hun ervaring met Grando.

Keukens van klanten