#TastyFriday

Elke week een verrassend recept.

#TastyFriday

Elke week een verrassend recept.

Grando Recept week 36

  • Inspiratie
  • 3 september 2014 - 11:13

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de quichevorm in met 1 el olie. Leg er een vel filodeeg in en bestrijk met ½ el olie. Leg schuin hierop een 2e vel, zodat de hoeken verspringen, en bestrijk met olie. Herhaal met de rest van de vellen. Vouw overhangende hoeken naar binnen. Bak ca. 10 min. in het midden van de oven.

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in water met zout en 1 teen knoflook in 10 min. gaar. Giet af en stamp met de pureestamper tot puree. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

Snijd de uien in halve ringen en halveer de tomaten. Snijd de rest van de knoflook fijn. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de knoflook, ui en tijm 10 min. op laag vuur. Voeg de azijn toe en bak nog 5 min. op middelhoog vuur. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel de puree over het filodeeg en schep het ui-tijmmengsel erop. Verdeel de tomaten erover met de snijkant naar boven en bestrooi met peper. Bak ca. 10 min. in de oven. Serveer direct.